Acasă Politic Seful Politiei Romane recunoaste ca este nepotul lui Vasile Blaga

Seful Politiei Romane recunoaste ca este nepotul lui Vasile Blaga

DISTRIBUIȚI

103102 – 08082011- Seful Politiei Romane, chestorul Liviu Popa, recunoaste ca este nepotul fostului ministru Vasile Blaga, dar afirma ca nu acesta este cel care l-a propulsat in functiile de conducere de la varful MAI.

“Cine m-a propus (n.r. – la conducerea IGPR), sincer, nu ştiu. Formal, am fost propus de domnul ministru Igaş şi numit de premierul României. Dar am convingerea că am fost numit pe ceea ce am arătat în funcţiile deţinute anterior, de şef al Poliţiei Bihor şi apoi al DGA (n.r. – Direcţia Generală Anticorupţie). În ce priveşte faptul că sunt nepotul domnului ministru Blaga, nu neg, dar vă asigur că n-am ştiut acest lucru decât după ce am ajuns inspector-şef. Până atunci, nu numai că nu l-am cunoscut, dar nici nu l-am văzut vreodată”, arata Liviu Popa, citat de Optimal Media.

Seful Poltiei mai afirma ca urmareste schimbarea Statutului Poliţistului, astfel încât agenţii şi ofiţerii să nu mai fie aduşi din afara sistemului, să se specializeze din şcoală, să nu mai fie transferaţi dintr-un serviciu în altul după cum bate vântul, cei care încalcă legile să poată fi concediaţi mai uşor, iar şefii judeţeni să fie numiţi prin concurs, pe mandate de 4-5 ani, astfel încât să fie „inamovibili” la influenţele politice. Prin noul statul al politistului, lucratorii din sistem vor putea fi mai repede indepartati din functiile pe care le detin.

Popa urmareste ca recrutarea poliţiştilor sa se poata face numai prin şcoală, cu excepţia specialiştilor care vor fi pregatiti la alte structuri, precum MApN ori SRI.

Chestorul Liviu Popa dezvaluie si care va fi modalitatea prin care vor fi dati afara din sistem politistii care nu mai pot fi platiti. “Fiecare organizează examene pe posturi. De exemplu, la un Birou Economic cu 10 locuri unde trebuie reduse 2, pe cele 8 locuri dau concurs toţi angajaţii. Primii 8 care iau testul rămân pe funcţii, iar ceilalţi 2 rămân la dispoziţia instituţiei timp de 3 luni. Dacă în acest timp nu se găsesc alte locuri pentru ei în urma unor pensionări, vor fi disponibilizaţi. În cele 3 luni primesc salariu, după care timp de 9 luni primesc o indemnizaţie de 50-60% din salariu, fiindcă poliţiştii nu pot beneficia de ajutor de şomaj”, a explicat Popa. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.