Acasă Politic Washington: Alan Greenspan: “Zona euro este pe cale sa se destrame”

Washington: Alan Greenspan: “Zona euro este pe cale sa se destrame”

DISTRIBUIȚI

103526 – 25082011– Zona euro este pe cale sa se destrame din cauza variatiilor existente intre economiile din nordul si sudul Europei, a declarat Alan Greenspan, fostul presedinte al Rezervei Federale a SUA.

In timpul unei sesiuni de intrebari si raspunsuri in cadrul Innovation Nation Forum din Washington, economistul in varsta de 85 de ani a declarat ca „zona monedei euro este pe cale sa se destrame, iar procesul de destramare creeaza dificultati considerabile in cadrul sistemului bancar european”, relateaza Euractiv.ro.

Greenspan a explicat ca tarile nordice, cum ar fi Germania si Finlanda, au o cultura a disciplinei bugetare in timp ce natiunile din sud, cum ar fi Grecia au o intreaga istorie in care au consumat mai mult decat au produs.

„Problema este ca exista un clivaj in crestere in cercurile economice, analitice si bancare cu privire la ce ar trebui sa fie euro pentru 17 tari cu culturi diferite. Acest lucru nu poate functiona” a adaugat fost sef al Rezervei Federale. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.