Acasă Politic Tripoli: Un milion de euro recompensa pentru prinderea lui Muammar Gaddafi

Tripoli: Un milion de euro recompensa pentru prinderea lui Muammar Gaddafi

DISTRIBUIȚI

103527 – 25082011– Rebelii libieni au anunţat că sunt dispuşi să ofere amnistie şi o recompensă de un milion de euro pentru oricine din cercul lui Muammar Gaddafi care îl capturează sau îl ucide.

Rebelii libieni au anunţat că un grup de oameni de afaceri sunt dispuşi să ofere o recompensă de un milion de euro pentru Muammar Gaddafi, „mort sau viu”.

Totodată, rebelii au promis amnistie pentru „oricare persoană din cercul lui Muammar Gaddafi” care îl capturează sau îl omoară.

Mai mult, potrivit BBC, Muammar Gaddafi se confruntă cu un mandat de arestare emis de Tribunalul Penal Internaţional în baza acuzaţiilor de crime împotriva umanităţii.

Purtătorul de cuvânt al rebelilor, Guma el-Gamaty, a afirmat că persoanele din jurul lui Muammar Gaddafi au fost „puternic implicate în crime împotriva umanităţii şi crime împotriva poporului libian”.

De asemenea, Guma el-Gamaty a subliniat că „dacă ei nu doresc să meargă în jos cu el şi vor să îşi salveze pielea, ei vor fi imuni la urmărirea penală în cazul în care-l predau sau îl ucid”.

Conducerea rebelilor a oferit colonelului Gaddafi trecerea în siguranţă în afara ţării, dacă acesta renunţă la putere. 

Până în acest moment locul în care Muammar Gaddafi se ascunde de rebelii libieni nu este cunoscut.

Cu toate acestea, potrivit BBC, rebelii libieni sunt de părere că Muammar Gaddafi încă se află în sau în arpopiere de Tripoli.

Între timp rebelii libieni încă poartă lupte cu grupurile de susţinători ai lui Muammar Gaddafi în Tripoli. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.