Acasă Politic Brasov: Mini-campionat mondial de patinaj pentru juniori la Brasov

Brasov: Mini-campionat mondial de patinaj pentru juniori la Brasov

DISTRIBUIȚI

103982 – 12092011 – În perioada 20-25 septembrie a. c. va avea loc Grand Prix de Juniori – Cupa Brasov, organizat de Federaţia Română de Patinaj (FRP). Competiţia se va desfăşura la Brasov, pe Patinoarul Olimpic, fiind unul dintre cele sapte astfel de concursuri de juniori cuprinse în programul competiţional al Uniunii Internationale de Patinaj (ISU) din sezonul 2011-2012 . Este pentru a cincea oara când ISU oferă organizarea unui concurs de asemenea anvergură Federaţiei Române de Patinaj. Aceasta este o dovadă a încrederii forului international care guverneaza patinajul, la nivel mondial, în capacitatea organizatorică a FRP de a gestiona primirea şi găzduirea unui număr de peste 300 de sportivi, oficiali, arbitrii şi însoţitori pentru acest concurs şi de a asigura desfăşurarea adecvată a acestei competiţii de mare amploare, practic, un mini-campionat mondial pentru juniori.

La startul acestui concurs se vor prezenta 88 sportivi reprezentind 32 de ţări, din 36 potential participante, tari cu performanţe notabile în patinajul mondial, cum ar fi: Rusia, Statele Unite ale Americii, Canada, Japonia, Germania, Franţa, Italia, Belgia, Ucraina, Polonia, Coreea de Sud, Slovacia, Cehia, Bulgaria, Serbia, Republica Belarus, precum şi concurenţi reprezentând ţări aflate într-un proces de afirmare, precum Israel, Filipine sau Tailanda.

Probele pentru acest concurs vor fi – patinaj artistic individual masculin şi feminin, şi dansuri pe gheata.

Din partea României vor concura cinci sportivi – trei băieţi şi două fete – Vlad Ionescu, Zolt Kosz şi debutantul, Catalin Dimitrescu, Denisa Sandu, Raisa Rjenovschi, si ele la prima lor confruntare de acest gen. Din pacate, speranta noastra, tinara de 17 ani, care ne va reprezenta la Campionatele Europene si Mondiale de seniori, Sabina Mariuta, va fi marea noastra absenta, fiind accidentata. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.