Acasă Politic Bruxelles: Decizia privind aderarea Romaniei la Schengen, amanata

Bruxelles: Decizia privind aderarea Romaniei la Schengen, amanata

DISTRIBUIȚI

104231 – 22092011 – Discutia din Consiliul Justitie si Afaceri Interne, care urma sa stabileasca daca si cand va adera tara noastra la spatiul Schengen, s-a intrerupt, joi, imediat după prânz. Membrii consiliului urmau sa decida aderarea in trepte sau amanarea aderarii Romaniei si Bulgariei, dar, din motive necunoscute, discutiile au fost intrerupte. Având în vedere situatia tensionata creată de opozitiei Olandei si Finlandei la aderarea celor doua state in spatiul Schengen, în cursul dimineţii, Polonia, tara care detine presedintia UE, a propus o solutie de compromis, adica aderarea partiala la Schengen a Romaniei si Bulgariei, pentru inceput cu frontierele aeriane. „Banuiesc ca este o presiune maxima la Bruxelles, pentru ca se afla in fata unei situatii neverosimile.

 

 Acelasi consiliu a omologat indeplinirea, de catre Romania si Bulgaria, a parametrilor tehnici pentru aderare. Acum sunt pusi in fata situatiei de a lua act de opozitia Olandei si Finlandei”, sustine fostul ministru de Externe, Cristian Diaconescu.

In plus, Diaconescu a mai spus ca „momentul trebuie depasit, sub o forma sau alta. Situatia poate fi analizata, ca urmator pas, in Consiliul European, instanta superioara”

Presedintia poloneza a UE a preferat sa amane votul pentru a evita o decizie negativa, in conditiile opozitiei Olandei si Finlandei. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.