Acasă Politic Bruxelles: Europarlamentarii PSD: Comisia Europeană risca sa devină complice la distrugerea regiunii...

Bruxelles: Europarlamentarii PSD: Comisia Europeană risca sa devină complice la distrugerea regiunii Rosia Montana

DISTRIBUIȚI

104000 – 13092011 – Europarlamentarii PSD au protestat, luni, în şedinţa plenară a Parlamentului European faţă de refuzul Comisiei Europene de a introduce o interdicţie generală privind mineritul cu cianuri. Ei au acuzat Comisia că, printr-un astfel de refuz, devine responsabilă pentru compromiterea unei regiuni întregi din România, permiţând distrugerea acesteia cu cianuri pentru profitul unei companii străine.

”Domnilor comisari, sfidând hotărârea Parlamentului European, sunteţi pe cale de a deveni complici la sacrificarea unei regiuni întregi din România! Deveniţi complicii unui dezastru social, economic şi cultural, un dezastru ecologic într-o ţară membră UE”, a acuzat liderul grupului PSD din PE, Cătălin Ivan, care a vorbit în numele întregii delegaţii social-democrate.

Cătălin Ivan a atras atenţia că refuzul CE vine în contextul în care Parlamentul European a adoptat, în mai 2010, cu o majoritate covârşitoare de 488 de voturi, o rezoluţie care solicita interzicerea cianurilor în minerit.

Liderul grupului PSD din Parlamentul European a mai subliniat că, pe baza rezoluţiei, europarlamentarii au transmis ”nenumarate apeluri, scrisori şi mesaje către Comisie, solicitând o propunere legislativă care să reflecte voinţa cetăţenilor europeni în ceea ce priveşte protejarea mediului”.

„Vrem să aflăm adevărul despre Roşia Montană, impactul şi costurile reale ale acestui proiect minier. Comisia Europeană nu are dreptul să-şi asume responsabilitatea acestei decizii fără a scoate la lumina adevărul, dincolo de promisiuni controversate şi propagandă”, subliniaza Daciana Sârbu, co-autoare a rezoluţiei votate anul trecut in Parlamentul European. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.