Acasă Politic Bucuresti: 135 de infractiuni economice depistate de politisti intr-o saptamana

Bucuresti: 135 de infractiuni economice depistate de politisti intr-o saptamana

DISTRIBUIȚI

103968 – 12092011 – Poliţiştii din cadrul formaţiunilor de investigare a fraudelor, sub directa coordonare a Direcţiei de Investigare a Fraudelor din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, au depistat, în perioada 3 – 9 septembrie a.c., 135 de infracţiuni, în urma acţiunilor desfăşurate, pentru protejarea mediului de afaceri împotriva actelor ilegale care afectează relaţiile concurenţiale şi mecanismele economiei de piaţă.

Poliţiştii au depistat 54 de infracţiuni de evaziune fiscală, 21 de înşelăciuni în relaţiile comerciale, 16 falsuri în înscrisuri, trei de abuz în serviciu, zece infracţiuni la Legea 86/2006 privind Codul Vamal, şase infracţiuni la Legea 571/2003 privind Codul Fiscal, şapte infracţiuni de delapidare şi trei la Legea 8/1996, privind drepturile de autor.

Pentru săvârşirea acestor fapte sunt suspectate 128 de persoane, 18 dintre acestea fiind cercetate în stare de reţinere sau arest preventiv.

De asemenea, în nouă dosare complexe se efectuează cercetări faţă de 14 persoane, faptele comise având urmări deosebit de grave prin cuantumul prejudiciului sau al numărului mare de persoane implicate. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.