Acasă Politic Bucuresti: Ample controale sanitar-veterinare in unitatile scolare din toata tara

Bucuresti: Ample controale sanitar-veterinare in unitatile scolare din toata tara

DISTRIBUIȚI

103790 – 05092011 – Din dispoziţia conducerii Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), la nivelul întregii ţări inspectorii şi ceilalţi specialişti din cadrul Direcţiilor Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) judeţene au demarat acţiuni de control în creşe, grădiniţe, unităţi de învăţâmt cu program normal, internat şi semi-internat sau after-school, precum şi în spaţiile de depozitare a produselor alimentare acordate prin programul “Laptele şi cornul” şi în unităţile de vânzare cu amănuntul din incinta/vecinătatea unităţilor de învăţământ. Prin aceste controale, ANSVSA doreşte diminuarea riscului de apariţie a unor toxinfecţii alimentare în unităţile sistemului de învăţământ din România.

 

 

În cazul unităţilor de învăţământ care au încheiate contracte de furnizare cu unităţi de catering, acestea din urmă vor fi şi ele verificate privind respectarea strictă a aceloraşi cerinţe menţionate mai sus.

De asemenea, vor fi controlate condiţiile de depozitare şi termenele de valabilitate ale produselor lactate şi de panificaţie din cadrul programului “Laptele şi cornul”, în incinta unităţilor de învăţământ în care se derulează acest program.

“Este firesc şi foarte necesar să declanşăm aceste ample controale, în special când este vorba de sănătatea şi viaţa copiilor şi tinerilor noştri. Mai ales având în vedere că în această vară s-a manifestat o tendinţă, aproape criminală i-aş spune eu, la nivelul prestatorilor de servicii alimentare de a face rabat de la siguranţa alimentelor tocmai în unităţile de cazare şi alimentaţie pentru copii. Este inadmisibil să-ţi trimiţi copilul într-o tabără să se recreeze, să se simtă bine şi să primeşti telefon că s-a îmbolnăvit pentru că nişte iresponsabili i-au dat o mâncare veche sau preparată în condiţii neigienice! Aşa cum nu putem admite nici ca şcolarii noştri, mai mici sau mai mari, să se îmbolnăvească la şcoală pentru că au băut lapte expirat sau au mâncat un corn vechi, sau pentru că mâncarea adusă sau preparată la şcoală nu respecta condiţiile impuse de legislaţia noastră”, a declarat Radu Roatiş-Cheţan, preşedintele ANSVSA. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.