Acasă Politic Bucuresti: Andreea Paul Vass: „Guvernul nu putea opri închiderea fabricii Nokia de...

Bucuresti: Andreea Paul Vass: „Guvernul nu putea opri închiderea fabricii Nokia de la Jucu”

DISTRIBUIȚI

104425 – 30092011- Prim-ministrul Emil Boc a primit joi, la Palatul Victoria, o delegaţie a companiei Nokia. Consilierul de stat Andreea Paul Vass a precizat că premierul Emil Boc a informat membrii Guvernului cu privire la decizia companiei Nokia. Totodată, consilierul de stat pe probleme economice al prim-ministrului a precizat că decizia companiei de a închide fabrica de la Jucu până la sfârşitul anului este una pur managerială şi survine după ce aceeaşi companie a luat decizia de a închide fabrici şi în Germania şi Statele Unite ale Americii. “Astazi, primul-ministru s-a întâlnit cu reprezentanţii companiei Nokia. Le-a adresat întrebarea dacă putem opri închiderea fabricii de la Jucu cu vreo măsură sau intervenţie guvernamentală.

 

Răspunsul a fost foarte clar: nu. Guvernul nu putea opri închiderea fabricii Nokia de la Jucu”, a subliniat Andreea Paul Vass.

Angajaţii Nokia vor beneficia de plata salariilor până la închiderea fabricii în decembrie 2011, iar apoi de încă trei salarii compensatorii, adică până în martie 2012. Nokia s-a angajat să suporte şi costurile unor programe speciale de reprofesionalizare şi cursuri de training.  

De asemenea, consilierul de stat a arătat că prim-ministrul şi Guvernul sunt într-o fază avansată de negociere pentru atragerea unor investiţii complementare în Cluj, astfel încât să fie compensate pierderile generate de retragerea Nokia de pe piaţa românească. “Suntem în negocieri cu zece companii“,  a mai spus Andreea Paul Vass.

Răspunzând unei întrebări, consilierul de stat pe probleme economice a precizat că din bugetul central sau local nu s-a alocat niciun ban sub forma ajutoarelor de stat, garanţii sau alte facilităţi pentru investiţia Nokia de la Jucu. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.