Acasă Politic Bucuresti: Bulion sub sechestru

Bucuresti: Bulion sub sechestru

DISTRIBUIȚI

103970 – 12092011 – Comisarii Secţiei Bucureşti a Gărzii Financiare au identificat în urma monitorizării achiziţiilor intracomunitare o reţea de firme prin intermediul căreia erau derulate tranzacţii fără a fi plătite obligaţiile fiscale aferente acestor tranzacţii. Astfel, s-a constatat că o societate comercială cu sediul în Capitală a achiziţionat în perioada iunie 2010 – august 2011 porci vii în valoare totală de aproape 21,5 milioane lei de la trei societăţi comerciale cu un comportament specific firmelor fantomă (nu funcţionau la sediul social declarat, nu au depus la organele fiscale declaraţiile privind TVA datorata şi nu au achitat obligaţiile fiscale aferente activităţilor economice desfăşurate). O parte din mărfuri reprezentau achiziţii intracomunitare nedeclarate. Marfa a fost livrată ulterior unor abatoare. In urma verificărilor s-a constatat că pe această filieră a fost creat un prejudiciu la bugetul statului în sumă de 5,2 milioane lei pentru recuperarea căruia s-au dispus măsuri asigurătorii, respectiv popriri pe conturile bancare, cecuri şi bilete la ordin.

Tot în Capitală a fost identificat un grup de criminalitate organizată format din patru societăţi comerciale constituit în vederea săvârşirii unor infracţiuni de evaziune fiscală şi spălare de bani. Reţeaua organizată a efectuat operaţiuni comerciale interne în valoare de aproximativ 95 milioane de lei şi achiziţii intracomunitare de fructe, carne şi conserve de legume , în valoare totală de 7,5 milioane de lei, din care a înregistrat în contabilitate doar achiziţii intracomunitare în sumă de 104.736 de lei. Astfel, această reţea, prin achiziţiile intracomunitare nedeclarate şi facturarea către societăţi tip fantomă a prejudiciat bugetul statului cu 25,8 milioane de lei reprezentând TVA şi impozit pe profit. Pentru recuperarea prejudiciului constatat, Garda Financiară Bucureşti a instituit măsuri asigurătorii asupra cantităţii de 20.700 de borcane conţinând pastă de tomate şi pe disponibilităţile băneşti aflate în conturile societăţilor, urmând a se continua verificările până la recuperarea creanţei fiscale şi a fi sesizate organele de cercetare penală competente.

Totodată, în cursul lunii august, comisarii Gărzii Financiare au efectuat un control la o societate comercială care desfăşoară activităţi de comerţ angro cu materiale de construcţii provenite din Bulgaria. În urma monitorizării acestei societăţi s-a constatat că aceasta a efectuat atât achiziţii, cât şi livrări intracomunitare de materiale de construcţii către firme care nu întruneau toate condiţiile legale pentru derularea operaţiunilor economice intracomunitare. De exemplu, în perioada februarie – aprilie 2011, firma românească a efectuat livrări intracomunitare către un agent economic din Ungaria care nu avea valid codul de TVA. Având în vedere această situaţie, s-a stabilit în sarcina furnizorului din România TVA de plată în sumă totală de peste 1,4 milioane lei. De asemenea, comisarii Gărzii Financiare au dispus instituirea de măsuri asigurătorii sub forma popririi asigurătorii pentru disponibilităţile din conturile bancare, sechestru asigurător asupra mărfurilor aflate în stoc (120 tone de oţel beton) şi asupra mijloacelor fixe de producţie deţinute. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.