Acasă Politic Bucuresti: Irakienii se inspiră din sistemul romanesc anticoruptie

Bucuresti: Irakienii se inspiră din sistemul romanesc anticoruptie

DISTRIBUIȚI

104445 – 30092011- În perioada 26-30 Septembrie 2011, s-a desfăşurat la Bucureşti o vizită a unei delegaţii din Irak, constituite la nivel de experţi, care a avut ca obiectiv studierea cadrului instituţional românesc de luptă împotriva corupţiei.

Evenimentul, organizat de Ministerul Public în parteneriat cu Misiunea Integrată a Uniunii Europene pentru Statul de Drept în Irak – Eujust Lex, face parte dintr-o serie mai largă de activităţi pe care această din urmă structură le dedică consolidării sistemului de justiţie penală irakian prin intermediul unor sesiuni de formare profesională a practicienilor în acest domeniu, atât în Irak cât şi în state membre ale Uniunii Europene. 

Delegaţia irakiană a fost constituită dintr-un număr de şapte reprezentanţi ai sistemului judiciar şi ai agenţiilor de aplicare a legii din acest stat, şi anume: preşedinţii Curţilor de Apel Rusafa şi Al-Karkh, directorul Serviciului de Prevenire şi investigatori din cadrul Comisiei de Integritate şi un lucrător din cadrul Ministerului de Interne, biroul Inspectorului General.

Institutiile româneşti care au gazduit colegii din Irak au fost: unităţi din cadrul Ministerului Public, Direcţia Generală Anticorupţie din cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor şi Agenţia Naţională de Integritate.

Participanţii au avut oportunitatea de a observa modul de organizare şi de lucru a instituţiilor similare din România, de a îşi forma impresii cu privire la sistemul judiciar românesc şi eficienţa justiţiei, de a schimba opinii cu privire la abordarea luptei împotriva corupţiei şi, nu în ultimul rând, de a stabili contacte profesionale cu omologii români. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.