Acasă Politic Bucuresti:: Ministrul Baconschi confirma achizitionarea de avioane F 16 din SUA

Bucuresti:: Ministrul Baconschi confirma achizitionarea de avioane F 16 din SUA

DISTRIBUIȚI

104085 – 16092011- Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Baconschi, spune că ambasadorul SUA la Bucureşti trebuie crezut atunci când face declaraţii publice. El confirmă astfel varianta achiziţionării avioanelor F 16 noi de la producătorul Lockheed Martin de peste ocean. Întrebat dacă există ipoteza ca România să cumpere avioane americane F16 noi la acelaşi preţ cu cele în uz, Baconschi a spus: „Sigur că da, vă asigur că ambasadorul american trebuie crezut când face afirmaţii publice”, potrivit Realitatea Tv. Baconschi a arătat că modificarea planului de achiziţionare din SUA a avioanelor F16 este un subiect de discuţie bilaterală extrem de important pentru securitatea naţională şi a arătat că amănuntele vor fi mai întâi stabilite la MApN, după care în CSAT.

 

 

„Este un subiect de discuţie bilaterală extrem de important pentru securitatea naţională şi cred că amănuntele vor fi mai întâi stabilite la MApN, după care se rediscută în CSAT”, a precizat ministrul de Externe.

Mark Gitenstein a declarat, joi, că printre subiectele discutate de preşedintele Băsescu în SUA s-a numărat şi cel referitor la achiziţionarea de avioane F16, existând un plan care prevede o înţelegere regională, astfel că ar putea fi aparate noi, ceea ce ar ajuta linia de producţie Lockheed Martin.

Ambasadorul a spus că la această idee face referire şi prevederea din declaraţia comună cu privire la parteneriatul strategic potrivit căreia România şi SUA îşi propun să lucreze împreună la o abordare cu caracter regional care să poată ajuta ţările interesate să-şi modernizeze forţele aeriene.

„Este un plan care include şi Croaţia şi Bulgaria. Declaraţia se referă la acest lucru”, a spus Gitenstein.

El a explicat că este vorba despre un „efort regional” care ar reduce costul acestor avioane prin faptul că ajută linia de producţie a companiei Lockheed Martin, dar şi pentru că ar presupune o diminuare a costurilor pentru antrenarea piloţilor.

„Aveţi piloţi foarte buni, sunt foarte buni cunoscători de limbă engleză, ceea ce ajută, dar antrenamentul costă”, a spus Gitenstein.

El a spus că, potrivit acestei noi înţelegeri, s-ar putea ca avioanele F16 achiziţionate să fie unele noi. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.