Acasă Politic Bucuresti: Obligatitivitatea contributiei la fondul de sanatate pentru pensionari a fost respinsă...

Bucuresti: Obligatitivitatea contributiei la fondul de sanatate pentru pensionari a fost respinsă de Comisia de munca a Camerei Deputatilor

DISTRIBUIȚI

103846 – 07092011 – Ordonanţa de urgenţă a Guvernului care prevede introducerea obligativităţii contribuţiei de 5,5% la fondul de sănătate pentru persoanele cu pensii cuprinse între 740 şi 1.000 de lei a fost respinsă de Comisia de muncă a Camerei Deputaţilor cu nouă voturi „pentru” şi opt voturi împotrivă. Raportul de respingere adoptat de Comisia de Muncă va fi supus votului final al plenului Camerei Deputaţilor, care este forul decizional în privinţa acestui act normativ. „Este vorba de Ordonanţa de Urgenţă prin care Guvernul Boc a introdus obligativitatea plăţii contribuţiei de 5,5% pentru fondul de sănătate de către cei mai amărâţi pensionari, care au pensii între 7,4 milioane până în 10 milioane de lei vechi.

 

E vorba de aprope două milioane de pensionari din România, care nu s-ar putea spune că duc o viaţă foarte frumoasă. Azi, Comsia de muncă, cu un scor de 9 la 8, a dat raport de respingere. În plen se va supune la vot raportul de respingere al comisiei”, a anunţat deputatul PNL Ludovic Orban.

El a precizat că, în conformitate cu procedurile parlamentare „profund neconstituţionale”, o ordonanţă de urgenţă poate rămâne în vigoare chiar dacă nu a fost adoptată de Parlament.

            „Pentru a putea respinge această ordonanţă de urgenţă, opoziţia ar trebuie să adune majoritatea, pentru că, în caz contrar, chiar dacă Ordonanţa nu e adoptată prin lege, din păcate rămâne în vigoare. Vom încerca din nou să sensibilizăm colegii din arcul guvernamental pentru a-i determina să-şi dea seama că nu pot să pună pe umerii acestor pensionari costurile crizei, să refacă bugetul asigurărilor de sănătate pe spinarea acestor pensionari”, a spus Orban. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.