Acasă Politic Bucuresti: – “PNL are grija de sanatatea ta” in Bucuresti

Bucuresti: – “PNL are grija de sanatatea ta” in Bucuresti

DISTRIBUIȚI

104041 – 14092011- Organizaţia Femeilor Liberale (OFL) lansează în această toamnă proiectul „PNL are grijă de sănătatea ta”, care se va desfăşura pe plan naţional, în fiecare judeţ, în lunile septembrie şi octombrie. În cadrul proiectului „PNL are grijă de sănătatea ta”, cetăţenii vor fi informaţi despre importanţa prevenţiei în păstrarea unei stări de sănătate bune, iar la corturile amplasate în ţară vor fi efectuate măsurători gratuite ale tensiunii arteriale şi glicemiei. Acţiunile se vor desfăşura în puncte fixe unde vor fi amplasate corturi la care vor fi prezente membre OFL, membrii PNL şi cadre medicale care vor oferi asistenţă şi consultanţă cetăţenilor care doresc să ştie mai multe informaţii despre tensiunea arterială şi glicemie.

După măsurători, cetăţenii vor obţine informaţii despre rezultatele personale de tensiune şi glicemie constatate de către personalul medical. Cei care au depăşit limitele admise ale valorilor măsurate vor fi îndrumaţi spre cabinete medicale, şi li se vor oferi informaţii în ce priveşte riscul la care se expun dacă nu consultă un medic de specialitate. Este mult mai judicios să previi decât să vindeci, iată de ce OFL doreşte să promoveze ideea de prevenţie.

La corturi li se va înmâna cetăţenilor şi un chestionar, în care sunt întrebaţi dacă doresc reluarea programului setul de analize gratuite, instituit în timpul guvernării liberale, realizarea anuală, gratuită, a testului Papanicolau pentru femeile peste 45 de ani, dacă cred că este necesară adoptarea Legii prevenţiei în sănătate, dacă susţin înfiinţarea Caselor de Asigurări de sănătate private, dacă un consult stomatologic anual gratuit ar fi binevenit,  precum şi efectuarea gratuită, anual, a mamografiilor femeilor peste 30 de ani, introducerea în programa şcolară a orelor dedicate prevenirii îmbolnăvirii şi a unor teme de educaţie sexuală, în scopul prevenirii bolilor cu transmitere sexuală şi evitării sarcinilor nedorite. Tot în chestionar, cetăţenii sunt întrebaţi dacă li se pare oportună introducerea unor stimulente salariale pentru medicii care lucrează în mediul rural şi pentru cei din cabinetele de medicină şcolară, astfel încât aceste locuri de muncă să devină mai atractive, având în vedere penuria de personal.

„În fiecare zi, asistăm la scene triste în care cetăţeni bolnavi ajung prea târziu la medic. Românii nu sunt suficient informaţi despre prevenirea îmbolnăvirii. Guvernul actual nu are o politică de informare suficient de bună care să ajute populaţia în acest sens. Noi, Organizaţia Femeilor Liberale, dorim neapărat să promovăm, prin acest proiect, prevenţia ca politică de sănătate. Pe baza chestionarelor pe care cetăţenii le vor completa la corturi, când vom veni la guvernare, vom lua, şi în acest domeniu, măsurile dorite cu adevărat de români”, a declarat Lucia Varga, preşedinte OFL, deputat în Parlamentul României.

Această campanie este iniţiată pentru a conştientiza rolul important al prevenţiei în menţinerea sănătăţii populaţiei. Organizaţia Femeilor Liberale consideră că sănătatea este un domeniu prioritar pe plan naţional şi că trebuie să îi acordăm importanţa cuvenită. Guvernul aflat în funcţie a eşuat complet în politicile de sănătate pe care le aplică, şi ca urmare, din ce în ce mai mulţi cetăţeni au probleme foarte grave la care sistemul public de sănătate nu face faţă.

Proiectul se va derula în lunile septembrie şi octombrie în toate judeţele din România şi va implica organizaţiile locale OFL din toate judeţele ţării.

Începând de miecurii, pentru două săptămâni, corturile pot fi găsite în Sectorul 5, între orele 10.00-18.00, la Piaţa Cotroceni, zona Prosper (intersecţia Calea 13 septembrie cu str Sebastian), Bd. Regina Maria, la capătul tramvaiului 32. De asemenea, în Sectorul 3, tot începând de astăzi, pot fi găsite corturile PNL în faţa magazinului Unirea Shopping Center, la staţiile de metrou Titan şi Nicolae Grigorescu. În sectoarele 2, 4 (parcul Tineretului, Piaţa Sudului, Apărătorii Patriei) şi 6 (Piaţa Moghioroş, Lujerului, staţia de metrou Crangaşi) acţiunea va începe joi, 15 septembrie. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.