Acasă Politic BucurestI: Premierul Boc promite sprijin pentru infiintarea Radio Chisinau

BucurestI: Premierul Boc promite sprijin pentru infiintarea Radio Chisinau

DISTRIBUIȚI

104442 – 30092011- Prim-ministrul Emil Boc a afirmat, vineri, la Forumului Romanilor de Pretutindeni, ca Guvernul pe care il conduce ii sprijina pe romanii din afara granitelor, pe mai multe paliere, de la vize la mijloace de informare.

Seful Guvernului a spus ca, in ceea ce-i priveste pe romanii din strainatate, Executivul are cinci obiective – intarirea legaturilor cu romanii din afara granitelor, pastrarea si afirmarea identitatii lor culturale, dobandirea sau redobandirea cetateniei romane si flexibilizarea regimului de vize, dreptul de munca pentru romanii din strainatate, crearea unui cadru institutional care sa asigure legatura cu romanii de pretutindeni si exercitarea dreptului de vot pentru romanii din afara granitelor.

Emil Boc a anuntat masurile pe care le-a luat pentru pastrarea identitatii romanesti, cele mai importante fiind cursurile de limba si civilizatie romaneasca pentru copii romanilor din afara granitelor si sprijin pentru infiintarea Radio Chisinau.

„Dragi romani, doresc sa-mi afirm bucuria ca va identificati ca romani in statele in care traiti si munciti. Am avut prilejul de a remarca – va cresteti copiii in spiritul valorilor romanesti. Va asigur ca prin intermediul autoritatilor de resort vom proceda in continuare la asigurarea unui flux de sprijin pentru pastrarea identitatii romanesti in lume.

Amintesc un proiect important sustinut de guvern – predare cursurilor de limba, cultura si civilizatie romaneasca pentru romanii din afara granitelor, deocamdata se adreseaza romanilor din marile comunitati – e un proiect de succes la care tin.

Tot pentru a contrubui la pastrarea limbii romane – am aprobat sprijinul financiar pentru demersul Societatii Romane de Radiodifuziune de infiintare a Radio Chisinau – sa fie informati corect, iar noi sa stim mai multe despre fratii de la Est de Prut”, a declarat Boc. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.