Acasă Politic Bucuresti: Traian Basescu: „Cu certitudine trebuie facuta o remaniere a Guvernului”

Bucuresti: Traian Basescu: „Cu certitudine trebuie facuta o remaniere a Guvernului”

DISTRIBUIȚI

104245 – 23092011 – Presedintele Traian Basescu a spus, joi seara, ca Guvernul ar trebui remaniat, insa nu a dorit sa vorbeasca mai mult despre asta, spunand ca se va realiza daca ministrii nu vor crea locuri de munca. „Sa inteleaga ministrii ca sunt si responsabili fata de natiune. La un moment dat, le spun: Plecati daca nu creati locuri de munca”, a afirmat Basescu la B1 TV. Remaniere, la momentul potrivit, se va face. Cu certitudine trebuie facuta o remaniere”, a mai adaugat seful statului. Presedintele Traian Basescu a afirmat ca are o relatie buna cu Guvernul si cu partidele din alianta, dar ca acestea par sa se orienteze tot mai mult spre anul electoral viitor, iar el trebuie sa aiba grija sa nu se cada in excese.

 

 

„Am o colaborare foarte buna cu Guvernul si cu PDL sau cu celelalte partidele din alianta, fie ca vorbim de UDMR, fie ca vorbim de UNPR. Asta nu inseamna ca partidele trebuie sa accepte toate propunerile mele. Spre exemplu, o propunere precum reimpartirea administrativa a tarii, sunt lucruri in care partidele au un interes, presedintele o viziune, ca nu mai poate avea interes. Se simte orientarea tot mai pregnanta a celor trei partide spre momentul electoral. Una din misiunile mele, sa-i tin ancorati in realitatile UE si a ce se intampla. Una dintre catastrofe ar fi sa nu ne respectam programul cu Uniunea Europeana si Fondul Monetar. Nu pentru ca trebuie sa imprumutam bani, este o problema de credibilitate pe realizarea unor procese de reformare a economiei si a statului. Face Romania cat trebuie sau se opreste?”, a mai spus seful statului.

Cu toate astea, el a laudat Guvernul, spunand ca e in grafic cu chestiunile de care se ocupa. „Ce ma bucur e ca, in momentul de fata, Guvernul e in grafic cu problemele asumate – si clawbackul la medicamente, si concursuri pentru managementul regiilor. N-avem scapari, dar ma astept sa fie gata mai repede proiectul noii Legi a sanatatii. Acest sistem rigid, cu spitale care primesc bani de la stat. Trebuie transformate in fundatii”, a spus Basescu. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.