Acasă Politic Bucuresti: Trei ministri romani scriu autoritatilor franceze in legatura cu minorii delincventi

Bucuresti: Trei ministri romani scriu autoritatilor franceze in legatura cu minorii delincventi

DISTRIBUIȚI

103939 – 11092011 – Ministrii de Externe, de Interne si al Justitiei din Romania au trimis omologilor lor din Franţa o scrisoare comuna in care isi arata dorinta de a colabora pentru rezolvarea chestiunii delincventei minorilor romani din Franta, potrivit RFI Romania. Oficialii romani propun, printre altele, numirea unui atasat juridic si psiho-social pe langa tribunalul de minori din ParisUna dintre propuneri se refera la ” reuniune de lucru in privinta problemei minorilor, la sediul ambasadei romane din Paris„. Potrivit celor trei ministri romani, aceasta intalnire ar putea avea loc chiar in septembrie. La ea ar urma sa participe „politisti romani, atasatul roman pentru afaceri interne de la Paris si diversi magistrati”. Partea romana propune de asemenea „un posibil proiect pilot de cooperare politieneasca

 

 tintit pe dezmembrarea retelelor de trafic organizat  care au ca scop exploatarea minorilor prin activitati ilegale”.

Surse diplomatice au declarat ca Romania doreste o  cooperare similara celei avute cu politia britanica. Aceasta colaborare a permis anul trecut dezmembrarea unei retele de traficanti din localitatea Tandarei.

Autoritatile romane spun ca sunt gata „sa furnizeze toate informatiile, expertiza si resursele umane inalt calificate si promit de asemenea sa puna la dispozitie datele referitoare la situatia minorilor izolati din Romania„.

Chestiunea minorilor romani este foarte importanta in tabloul general al delincventei romane din Franta. Potrivit ministrului francez de interne, „practic jumatate din infractiunile romanilor sunt comise de minori”.

Ca urmare, in scrisoarea adresata omologilor francezi, ministrii Teodor Baconshi, Traian Igas si Catalin Predoiu insista pe numirea unui atasat juridic si psiho-social pe langa tribunalul de minori din Paris.

Acest lucru, care necesita avizul favorabil al francezilor, „este considerat a fi foarte util de pus in practica cat mai repede, inca din aceasta toamna”. Deocamdata, autoritatile franceze nu au raspuns autoritatilor romane.

Surse diplomatice franceze spun ca Parisul apreciaza scrisoarea si ca in acelasi timp ar dori ca la Ambasada Romaniei din Paris sa fie numit un magistrat de legatura. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.