Acasă Politic Alba Iulia: Mischie condamnat definitiv la doi ani de inchisoare cu suspendare

Alba Iulia: Mischie condamnat definitiv la doi ani de inchisoare cu suspendare

DISTRIBUIȚI

105099 – 26102011 – Nicolae Mischie, fost presedinte al Consiliului Judeţean Gorj, a fost condamnat definitiv, prin decizia Curţii de Apel Alba Iulia, la doi ani de închisoare cu suspendare, în dosarul în care a fost judecat pentru folosire de acte falsificate la autoritatea vamală, dispunând totodată anularea respectivelor documente. Pe de altă parte, instanţa din Alba Iulia l-a achitat definitiv pe Mischie pentru infracţiunea de înşelăciune de care a fost acuzat de procurori în acest caz. Mischie a fost condamnat iniţial, în acest dosar, de către Judecătoria Deva, în decembrie 2010, tot la doi ani de închisoare cu suspendare, dar pentru ambele infracţiuni.

De asemenea, instanţa a dispus ca Mischie să plătească statului despăgubiri de aproximativ 33.000 de lei, decizie menţinută în recurs.

Mischie a fost trimis în judecată în acest dosar fiind acuzat că, în perioada în care a fost preşedintele Consiliului Judeţean Gorj şi lider al PSD Gorj, a introdus ilegal în ţară două autoturisme pe care le-a înregistrat pe o firmă care nu exista la acea vreme.

Fostul şef al CJ Gorj mai este judecat şi într-un alt dosar, legat de un contract de modernizare a unor drumuri judeţene iar, potrivit anchetatorilor, preţul plătit de Consiliul Judeţean a fost unul supraevaluat. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.