Acasă Politic Bucuresti: ANA mobilizeaza tot pentru lupta antidrog

Bucuresti: ANA mobilizeaza tot pentru lupta antidrog

DISTRIBUIȚI

105035 – 24102011 – Agenţia Naţională Antidrog (ANA), în calitate de coordonator al implementării Planului de Acţiune pentru implementarea Strategiei Naţionale Antidrog 2010 – 2012 şi al politicilor în domeniul drogurilor, a organizat luni o întâlnire de lucru cu reprezentanţi ai tuturor instituţiilor statului cu atribuţii în acest domeniu.

Au dat curs invitaţiei ANA, specialişti DIICOT, BCCO din cadrul IGPR, ONRC al Ministerului Justiţiei, Oficiului Naţional de Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor, Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală – Autoritatea Naţională a Vămilor, Direcţiei Generale a Finanţelor Publice a Municipiului Bucureşti.

Întâlnirea de astăzi a avut ca scop îmbunătăţirea cooperării interinstituţionale în ceea ce priveşte identificarea şi valorificarea bunurilor şi fondurilor rezultate din activităţi ilicite cu droguri în vederea realizării unei evidenţe cât mai exacte a acestora.

Identificarea şi valorificarea bunurilor confiscate ca urmare a săvârşirii infracţiunilor la regimul drogurilor şi precursorilor reprezintă un obiectiv specific al Planului de Acţiune pentru implementarea Strategiei Naţionale Antidrog în perioada 2010 – 2012, fiind menţionat la punctul 5 din cadrul Capitolului II – Reducerea Ofertei de Droguri.

În acest sens, se urmăreşte intensificarea măsurilor de identificare, sechestrare şi confiscare a bunurilor folosite la săvârşirea infracţiunilor de trafic ilicit de droguri şi precursori şi a produselor acestor infracţiuni şi folosirea eficientă a fondurilor realizate din valorificarea lor pentru susţinerea activităţilor de reducere a cererii şi ofertei de droguri.

Aceasta este o prioritate şi pentru Uniunea Europeană, fiind inclusă în documentele strategice europene (Strategia UE 2005 – 2012 şi Planul de Acţiune pe droguri 2009 – 2012) şi aprobată în cadrul Pactului European pe droguri, alături de alte două obiective majore: Anihilarea rutei de cocaină şi Anihilarea rutei de heroină.

În urma acestei întâlniri, s-a stabilit că este necesară o permanentizare a relaţiilor interinstituţionale şi o coordonare în acest sens. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.