Acasă Politic Bucuresti: Senatorul Corlatean sustinator al Croatiei in UE

Bucuresti: Senatorul Corlatean sustinator al Croatiei in UE

DISTRIBUIȚI

104963 – 21102011 – Senatorul Titus Corlăţean, preşedintele Comisiei pentru politică externă, a primit-o joi în vizită de prezentare pe ambasadoarea Croaţiei la Bucureşti, Andrea Gustović Ercegovac.

Titus Corlăţean a adresat felicitări pentru finalizarea negocierilor de aderare ale Croaţiei la Uniunea Europeană şi pentru anunţata semnare a Tratatului de aderare, programată pentru 19 decembrie la Varşovia.

Ambasadoarea Croaţiei a solicitat sprijinul Parlamentului României pentru o procedură de ratificare rapidă a Tratatului de aderare, odată ce instrumentul menţionat va fi semnat.

Oficialul român a informat în legătură cu intenţia Comisiei pentru politică externă a Senatului ca România să fie primul stat din UE care ratifică tratatul de aderare a Croaţiei la UE. În acest sens, Comisia va solicita Guvernului României adoptarea rapidă a proiectului de lege de ratificare şi transmiterea neîntârziată a acestuia la Parlament.

Pe de altă parte, oficialul român a subliniat interesul ţării noastre pentru prezervarea identităţii culturale a istroromânilor care trăiesc în Croaţia, pe care îi consideră o valoroasă punte de legătură culturală dintre cele două ţări.

În acest context, ambasadoarea Ercegovac a prezentat o serie de acţiuni pe care Guvernul croat la întreprinde pentru prezervarea identităţii culturale a istroromânilor, începând cu domeniul educaţional. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.