Acasă Politic Bucuresti: Sever Voinescu: „Sistemul bicameral – o minciuna”

Bucuresti: Sever Voinescu: „Sistemul bicameral – o minciuna”

DISTRIBUIȚI

104887 – 18102011 – Vicepresedintele PDL, Sever Voinescu, a explicat de ce PDL are o problema cu propunerea UDMR privind alegerea senatorilor prin vot uninominal pur, legand-o de faptul ca formatiunea din care face parte nu vrea un sistem bicameral.

Purtatorul de cuvant al PDL mai crede ca „sistemul bicameral din Romania e o minciuna”, in conditiile in care Senatul si Camera Deputatilor au aproape aceleasi atributii.

„E o propunere care ne pune in dificultate, pentru ca noi vrem parlament unicameral, asa cum vor 80% dintre romani. Discutia despre cum se alege Senatul e greu de avut din punctul nostru de vedere. Ca un punct de vedere personal, va pot spune ca am zambit, pentru ca iubitorii si sustinatorii bicameralismului ar fi trebuit sa se gandeasca la asta de la inceput. Ce vor ei sa salveze astazi nu e bicameralism, am mai spus-o si cu alte ocazii – sistemul parlamentar romanesc nu e bicameral. E o camera care se priveste in oglinda si vede inca una. Camerele fac aceleasi lucruri si sunt alese la fel. Daca erau oameni care iubeau bicameralul inainte de referendum – au avut 20 de ani in care sa impuna sau discute in spatiul public despre instaurarea unui sistem bicameral real, nu a unei minciuni, cum e acum”, a declarat Sever Voinescu.

„Faptul ca iubitorii bicameralismului se gandesc abia acum cum sa functioneze un sistem bicameral si se gandesc sa inceapa cu o diferenta intre felul in care sunt alesi deputatii si felul in care sunt alesi senatorii, ceea ce tine de specificul sistemului bicameral, pe mine ma face sa zambesc. O fac la 20 de ani distanta si numai dupa ce Traian Basescu a pus pe masa un proiect de modificare a Constitutiei, urmare a unui referendum. E un pic simpatic”, a adaugat deputatul PDL. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.