Acasă Politic Bucuresti: Trei deputati PDL vor ca “Laptele si cornul” sa fie inlocuit...

Bucuresti: Trei deputati PDL vor ca “Laptele si cornul” sa fie inlocuit cu un pachet alimentar

DISTRIBUIȚI

104806 – 14102011 – La Camera Deputaţilor a avut loc o dezbatere publică cu temele centrale “Asigurarea securităţii în unităţile de învăţământ din România – realităţi, ameninţări, perspective” şi “Ţinuta şcolară – element de simbolistică şi recredibilizare a învăţământului românesc”. În cadrul dezbaterii a fost promovată propunerea legislativă iniţiată de deputaţii PDL Doiniţa Chircu, Marius Göndör şi Răzvan Mustea-Şerban care vizează înlocuirea Programului “Laptele şi cornul” cu acordarea unui pachet alimentar. Acest demers reprezintă rezultatul concluziilor desprinse în cadrul primei manifestări din seria de dezbateri privind sistemul naţional de învăţământ care a debutat în luna martie a.c.

Evenimentul a fost iniţiat şi organizat de deputaţii PDL, membri ai Comisiei pentru învăţământ, ştiinţă, tineret şi sport.

La dezbatere au participat ministrul educaţiei, Daniel Funeriu, secretarul de stat Oana Badea, reprezentanţi ai Ministerului Administraţiei şi Internelor, inspectorii şcolari generali, cadre didactice – directori de unităţi de învăţământ din fiecare judeţ, reprezentanţi ai părinţilor şi ai elevilor şi lideri ai sindicatelor din învăţământ.

Referitor la securitatea în şcoli, s-au identificat modele de bună practică, concluzionându-se că este nevoie ca aceste măsuri de succes să fie implementate la nivel naţional. O abordare serioasă a factorilor de risc, cum ar fi infrastructura sau resursa umană, dublată de efortul comun al tuturor partenerilor implicaţi în procesul educaţional va conduce la măsuri eficiente de prevenire şi combatere a atitudinilor şi factorilor care pot pune in pericol siguranţa cadrelor didactice şi a elevilor.

În ceea ce priveşte ţinuta şcolară, s-a conchis că este benefică introducerea obligativităţii purtării acesteia, însă nefiind necesară uniformizarea la nivel naţional.

Pentru realizarea ambelor deziderate se impune îmbunătăţirea cadrului legislativ actual. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.