Acasă Politic Calarasi: Fabrica ilegala de tigarete descoperita in Lehliu-Gara

Calarasi: Fabrica ilegala de tigarete descoperita in Lehliu-Gara

DISTRIBUIȚI

104798 – 14102011 – Utilaje de fabricat ţigarete şi de împachetat cartuşe de ţigarete, o batoză de aerare tutun, 471.000 ambalaje pentru ţigarete, foiţe, role de celofan pentru deschiderea pachetelor de ţigări şi 570 cutii de carton pliate, folosite la ambalarea cartuşelor de ţigări, în valoare de peste 500.000 de euro, au fost descoperite de oamenii legii într-un imobil din oraşul Lehliu-Gară.

Direcţia de Investigare a Fraudelor şi Secţia de Poliţie Autostrăzi din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, împreună cu Autoritatea Naţională a Vămilor – DSAOV, Garda Financiară, DGPMB şi IPJ Ilfov, în baza Planului comun de Acţiune „Sunrise”, au desfăşurat, joi, o acţiune pe raza oraşului Lehliu-Gară, în timpul căreia au identificat, într-un imobil, o linie de fabricare a ţigaretelor în mod ilegal, precum şi utilaje industriale. Astfel, au fost identificate şi ridicate în vederea indisponibilizării: un utilaj de fabricat ţigarete, un utilaj de împachetat, un utilaj de împachetat cartuşe de ţigarete, o batoză de aerare tutun, un generator electric, 471.000 ambalaje de carton pentru ambalarea ţigaretelor, 17 role (foiţe de ţigarete), cinci role celofan pentru deschiderea pachetelor de ţigări şi 570 cutii de carton pliate, folosite la ambalarea cartuşelor de ţigărim potrivit informaţiilor de la IGPR. Valoare bunurilor ridicate în vederea confiscării se ridică la peste 500.000 de euro. Dacă această fabrică ar fi produs în mod ilegal ţigarete, valoarea prejudiciului adus bugetului de stat ar fi fost echivalentul a 20.000 de euro pe zi, de producţie.

Cercetările vor fi continuate de către Direcţia de Investigarea Fraudelor din IGPR, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Lehliu-Gară în vederea identificării proprietarilor utilajelor şi a stabilirii întregii activităţi infracţionale a suspecţilor. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.