Acasă Politic Presedintele Senatului Romaniei in vizita de lucru la Bruxelles

Presedintele Senatului Romaniei in vizita de lucru la Bruxelles

DISTRIBUIȚI

104693 – 11102011 – Preşedintele Senatului României, Mircea Geoană, efectueaza marti o vizită de lucru la Bruxelles, ocazie cu care se va întâlni cu lideri ai Parlamentului European şi cu importanţi reprezentanţi ai Comisiei Europene. Pe agenda discuţiilor se află subiecte legate de întărirea competitivităţii României în plan european şi global.

Astfel, Mircea Geoană se va întâlni cu preşedintele Parlamentului European, Jerzy Buzek, cu vicepreşedintele Parlamentului European, Miguel Angel Martinez Martinez, şi cu preşedintele Comisiei REGI a Parlamentului European, Danuta Hubner. În cadrul discuţiilor cu preşedintele Parlamentului European, Jerzy Buzek, Mircea Geoană va ridica subiecte importante pentru România precum aderarea la Spaţiul Schengen, pachetul de legi adoptat recent de PE privind guvernanţa economică europeană, perspectiva bugetară 2014-2020, precum şi subiecte legate de politica de vecinătate a Uniunii Europene. În cadrul întâlnirii cu vicepreşedintele Parlamentului European, Miguel Angel Martinez, Mircea Geoană va vorbi despre iniţiativa reprezentanţilor parlamentari social-democraţi şi socialişti din statele UE care a fost lansată în luna mai a acestui an la Bucureşti, iar cu preşedintele Comisiei REGI a PE, Geoană va discuta despre Strategia Dunării şi beneficiile acestui program pentru România.

Totodată, Mircea Geoană se va întâlni şi cu patru comisari europeni: Catherine Ashton, Androulla Vassiliou, Gunther Oettinger şi Joaquin Almunia.

În cadrul întâlnirii cu vicepreşedintele Comisiei Europene, Catherine Ashton, Înalt Reprezentant al Uniunii pentru Afaceri Externe şi Politică de Securitate, preşedintele Senatului României va discuta despre contribuţia pe care România o poate aduce în cadrul procesului de reconstrucţie democratică în ţările din Nordul Africii, din Orientul Mijlociu şi din Orientul Mijlociu Extins.

Preşedintele Senatului României va folosi prilejul întrevederii cu comisarul european pentru Educaţie, Cultură şi Multilingvism, Androulla Vassiliou, pentru a vedea care sunt măsurile şi programele de formare profesională continuă ce pot fi implementate la nivel naţional şi european, de care pot beneficia angajaţii români, astfel încât efectele crizei economice şi ale delocalizărilor să fie reduse.

            În cadrul întâlnirii cu comisarul european pentru Energie, Gunther Oettinger, Mircea Geoană se va referi la potenţialul energetic al României în ceea ce priveşte energia “verde” şi la oportunitatea României de a deveni lider regional în acest domeniu, subliniind importanţa creării de locuri de muncă de „verzi”.

            Cu ocazia întâlnirii cu comisarul european pentru Competitivitate, Joaquin Almunia, Mircea Geoană va susţine necesitatea unui program naţional de reindutrializare şi retehnologizare, prin care România să devină nu doar mai productivă, ci şi mai competitivă. De asemenea, preşedintele Senatului României şi comisarul european vor discuta şi despre sectoarele ce trebuie dezvoltate pentru a creşte competitivitatea Europei. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.