Acasă Politic Alba Iulia: A inceput Congresul Spiritualitatii Romanesti

Alba Iulia: A inceput Congresul Spiritualitatii Romanesti

DISTRIBUIȚI

105908 – 29112011 – Congresul Spiriualităţii Româneşti, cel mai mare forum în care românii de pretutindeni dezbat problemele cu care se confruntă a debutat luni la Alba Iulia. Ajuns în acest an la cea de a XV-a ediţie şi la cea de a X-a de când lucrările se desfăşoară la Alba Iulia, evenimentul reuneşte anual sute de reprezentanţi ai comunităţilor româneşti din întreaga lume şi reprezintă unica formă organizată de întrunire a acestora în vederea întăririi legăturilor şi stabilirii sprijinului necesar acordat românilor de peste hotare.

Această ediţie a Congresului Spiritualităţii Româneşti va fi dedicată proiectului “Alba Iulia – Capitală Culturală Europeană în 2020″, propunere făcută de istoricul Mircea Dogaru şi susţinută de preşedintele congresului, Victor Crăciun, care a cerut sprijinul comunităţilor de români din întreaga lume pentru susţinerea iniţiativei şi a cerut retragerea municipiului Iaşi din cursa pentru ocuparea statutului de Capitală Culturală Europeană.

Potrivit organizatorilor la această editie participă peste 200 de reprezentanţi ai comunităţilor româneşti din ţări precum Basarabia, Ucraina, Serbia, Austria, SUA, Italia, Bulgaria etc. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.