Acasă Politic Bruxelles: Ministrul Tabara a discutat despre reluarea exporturilor romanesti de carne de...

Bruxelles: Ministrul Tabara a discutat despre reluarea exporturilor romanesti de carne de porc catre UE

DISTRIBUIȚI

105397 – 09112011 – Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Valeriu Tabără, a participat în zilele de 7 şi 8 noiembrie 2011, la Bruxelles, la o dezbatere găzduită de Parlamentul European (PE) privind pachetul legislativ referitor la Politica Agricolă Comună (PAC) 2014-2020. La această dezbatere au mai luat parte şi membrii Comisiei de agricultură (AGRI) a PE, miniştrii agriculturii din celelalte state membre ale Uniunii Europene şi comisarul european pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală, Dacian Cioloş.

Agenda de lucru a vizitei ministrului român la Bruxelles a inclus o întâlnire în data de 7 noiembrie 2011 cu Secretarul general al COPA – COGECA precum şi cu preşedintele CEJA (Consiliul european al tinerilor agricultori). Cu această ocazie, Valeriu Tabără a prezentat informaţii privind numărul tinerilor fermieri din România şi măsurile din Programul Naţional de Dezvoltare Rurală destinate acestora.

          De asemenea, în cursul după-amiezii de luni a avut loc întâlnirea miniştrilor agriculturii cu reprezentanţii Comisiei pentru agricultură a Parlamentului European, iar ministrul roman al agriculturii şi-a prezentat poziţia pe principalele aspecte legate de plăţile directe şi dezvoltarea rurală – pachet de legislaţie privind viitoarea Politică Agricolă Comună.

           

Marţi, Valeriu Tabără a luat parte la discuţiile cu europarlamentarii României şi totodată, a prezentat o serie de documente privind situaţia agriculturii din România, stadiul absorbţiei fondurilor europene, modificările recente ale Programului Naţional pentru Dezvoltare Rurală precum şi propunerile viitoare. De asemenea, a fost expusă poziţia MADR pe principalele aspecte legate de Plăţi directe şi Dezvoltare Rurală – pachet de legislaţie al viitoarei PAC.

           

Totodată,

în cadrul unei întâlniri cu comisarul european pentru Sănătate şi Protecţia Consumatorilor, John Dalli, ministrul Tabără a abordat problema reluării exporturilor româneşti de carne de porc către Uniunea Europeană şi deblocarea exporturilor de carne către Turcia. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.