Acasă Politic Bucuresti: Deputatii dezbat luni motiunea impotriva ministrului Transporturilor

Bucuresti: Deputatii dezbat luni motiunea impotriva ministrului Transporturilor

DISTRIBUIȚI

105693 – 21112011 – Motiunea simpla „Panglicile doamnei ministru Boagiu”, initiata de catre deputatii opozitiei impotriva ministrului Transporturilor, Anca Boagiu, va fi dezbatuta luni, de la orele 16.00, in Camera Deputatilor.

Motiunea a fost depusa pe data de 15 noiembrie, in plenul Camerei de vice-liderul deputatilor PNLEugen Nicolaescu.

Semnatarii documentului acuza lipsa de performanta a ministrilor PDL la conducerea Ministerului Transporturilor si cer explicatii in legatura cu licitatii contestate si deficitul de autostrazi, situatia „ingrijoratoare” a transportului feroviar, gestionarea „defectuoasa” a transportului aerian, lipsa unei strategii coerente pentru absorbtia fondurilor europene, „risipa” banului public in mijlocul crizei pentru lucrari de infrastructura.

Opozitia afirma in motiune ca nu cere „neaparat” demisia ministrului Transporturilor, „care a instituit o noua practica, mai exact taieri de panglici la deschiderea santierelor pentru inceperea lucrarilor, pentru ca de autostrazi si drumuri finalizate nu poate fi vorba”, ci explicatii cu privire la toate subiectele pe care le aduc in dezbatere in text.

„Ne dorim nu numai o asumare a greselilor facute pana acum, ci mai ales o abordare a problemelor pe fond care sa duca la clarificarea tuturor problemelor si aspectelor semnalate si mai ales luarea masurilor necesare pentru rezolvarea lor spre binele romanilor”, se arata in textul motiunii.

Deputatii opozitiei spun, de asemenea, ca nu vor neaparat demisia ministrului „pentru ca, in cazul in care ar avea loc un asemenea gest, lucru greu de crezut in conditiile reperelor morale care ghideaza politica PDL de astazi”, cu siguranta ar fi numit un alt membru PDL in fruntea MTI, „animat de alte reglari de conturi in sanul partidului si de alte exercitii de putere si de imagine”.

„Am constatat ca, de mai mult de un an, de cand a preluat portofoliul Transporturilor si Infrastructurii, activitatea doamnei ministru a excelat prin promisiuni, amenintari si exercitii de imagine”, se arata in motiune.

Semnatarii motiunii solicita clarificarea rapida din partea ministrului Boagiu cu privire la masurile interne luate in urma „neregulilor grave” sesizate in desfasurarea licitatiei pentru atribuirea lucrarilor de finalizare a constructiei autostrazii Cernavoda-Medgidia consortiului clasat pe locul sase din punctul de vedere al ofertei financiare, la un cost suplimentar de 120 de milioane de lei fata de cel mai bun ofertant.

Motiunea simpla „Panglicile doamnei ministru Boagiu” va fi intra marti la votul final al Camerei Deputatilor. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.