Acasă Politic AEP: 18.955 de secții de votare pentru alegerile din 9 iunie 2024

AEP: 18.955 de secții de votare pentru alegerile din 9 iunie 2024

DISTRIBUIȚI

 172069 – 11052024  – Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) informează că, la alegerile pentru membrii din România în Parlamentul European din anul 2024 și pentru autoritățile administrației publice locale din anul 2024, vor fi organizate, pe teritoriul României, 18.955 de secții de votare.

Autoritatea Electorală Permanentă administrează Registrul secțiilor de votare din țară, o bază de date centralizată privind delimitarea, numerotarea, sediile și dotarea secțiilor de votare.

Totodată, în conformitate cu prevederile Legii nr. 208/2015, cu modificările și completările ulterioare, numerotarea secțiilor de votare din țară se actualizează de către AEP la nivelul fiecărui județ, respectiv al municipiului București, începând cu localitatea reședință de județ și continuând cu cele din municipii, orașe și comune, în ordinea alfabetică a acestora. În municipiile cu subdiviziuni administrativ-teritoriale, numerotarea se face cu respectarea ordinii acestor subdiviziuni, prevăzută de lege.

Lista secțiilor de votare organizate în țară, pentru alegerile din 9 iunie 2024, poate fi consultată pe site-ul Autorității Electorale Permanente, accesând următorul link: https://www.roaep.ro/management-electoral/geografie-electorala/registrul-sectiilor-de-votare/

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.