Acasă Politic Bucuresti: Instruire asistata de calculator pentru specialistii din agricultura

Bucuresti: Instruire asistata de calculator pentru specialistii din agricultura

DISTRIBUIȚI

105854 – 25112011 – În premieră în România, specialiştii din agricultură învaţă să utilizeze sistemele integrate destinate agriculturii cu ajutorul lecţiilor digitale şi a unei platforme eficiente de eLearning. Soluţiile sunt implementate de Siveco Romania, coordonator în proiectul eLPIS – „Platforma de învăţare la distanţă pentru specialiştii implicaţi în domeniul sistemelor integrate de gestiune şi control din agricultură”.

Suportul de curs şi rezultate proiectului au fost prezentate recent în cadrul unui workshop organizat la Bucureşti, ce a reunit specialişti implicaţi în utilizarea Sistemului Integrat de Administrare şi Control (IACS), al Agenţiei de Intervenţie pentru Agricultură (APIA) şi specialişti în utilizarea tehnologiilor GIS (Sistem Informatic Geografic).

„Proiectul eLPIS şi-a atins obiectului principal, şi anume, crearea unui sistem de învăţare asistată de calculator şi a content-ului electronic necesar pentru îmbunătăţirea aptitudinilor specialiştilor care folosesc tehnologii GIS. Provocarea a constat în dezvoltarea de content educaţional pentru tehnologii GIS prin asigurarea unui conţinut educaţional suficient de variat şi interactiv pentru a cuprinde întreaga arie de cunoştinţe, de specialitate şi tehnologii IT destinate sectorului agricol”, a declarat Viorel Jigman, project manager în cadrul Siveco Romania.

Proiectul eLPIS reprezintă o noutate pentru ţara noastră, fiind dezvoltat în parteneriat cu Agenţia Spaţială Română (ROSA), Facultatea de Îmbunătăţiri Funciare şi Ingineria Mediului (FIFIM), Tradsym Consult şi Institutul Naţional de Cercetare şi Centrul Român pentru Utilizarea Teledecţiei în Agricultură. Proiectul a realizat dezvoltarea şi implementarea unei soluţii complete şi sustenabile de eLearning, destinate specialiştilor care utilizează tehnologii inovative pentru sectorul agricol.

Proiectul eLPIS face parte din Planul Naţional de Cercetare, Dezvoltare şi Inovare II 2007-2013, Programul 4 „Parteneriate în domenii prioritare” şi reprezintă principalul instrument prin care Autoritatea Naţională pentru Cercetare Ştiinţifică (ANCS) implementează Strategia Naţională pentru cercetare-dezvoltare şi inovare. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.