Acasă Politic Bucuresti: ANI il da pe mana Parchetului pe senatorul PSD Trifon Belacurencu

Bucuresti: ANI il da pe mana Parchetului pe senatorul PSD Trifon Belacurencu

DISTRIBUIȚI

105859 – 25112011Agenţia Naţională de Integritate a constatat în cazul senatorului PSD Trifon Belacurencu încălcarea legislaţiei privind regimul juridic al incompatibilităţilor şi indicii referitoare la posibila săvârşire a infracţiunii de fals în declaraţii. Potrivit ANI, în urma evaluărilor demarate la 17 noiembrie 2010, s-a constatat ca Trifon Belacurencu se află, începând cu data de 19 decembrie 2008 şi până în preyent, în stare de incompatibilitate, întrucât  a deţinut atât calitatea de senator în Parlamentul României, cât şi funcţia de administrator în cadrul S.C. Dobrogea Gaz S.R.L. Tulcea. Trifon Belacurencu deţine, în prezent, următoarele calităţi: asociat în cadrul S.C. Alcedo S.R.L. Tulcea (începând cu data de 4 martie .2005), asociat şi administrator în cadrul S.C. Dobrogea Gaz S.R.L.

 

. Tulcea (începând cu data de 8 august 2005); fondator al S.C. Valcons S.A. (începând cu data de 26 aprilie 2002).

Conform dispoziţiilor art. 82, alin. (1), lit. a) din Legea nr.161/2003, calitatea de (…) senator este incompatibilă cu funcţia de preşedinte, vicepreşedinte, director general, director, administrator, membru al consiliului de administraţie sau cenzor la societăţile comerciale (…).

De asemenea, ANI a constatat indicii referitoare la posibila săvârşire de către senatorul Belacurencu a infracţiunii de fals în declaraţii ca urmare a nedeclarării adevărului obiectiv în declaraţiile de interese depuse la data validării mandatului şi în declaraţiile depuse în anii 2009, 2010 şi 2011, cu privire la deţinerea unei funcţii incompatibile cu calitatea sa de senator în Parlamentul României.

Potrivit ANI, senatorul a disimulat în mod intenţionat, menţionând în declaraţiile de interese calitatea de asociat în cadrul S.C. Dobrogea Gaz S.R.L., deşi, în realitate, deţinea şi calitatea de administrator în cadrul aceleiaşi societăţi, aspect care atrage incompatibilitatea cu funcţia de senator.

Având în vedere cele de mai sus, s-a dispus sesizarea Parchetului de pe Înalta Curte de Casaţie de Justiţie, cu privire la posibila săvârşire a infracţiunii de fals în declaraţii. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.