Acasă Politic Bucuresti: Maraton de noutati editoriale si evenimente culturale la Targul International Gaudeamus

Bucuresti: Maraton de noutati editoriale si evenimente culturale la Targul International Gaudeamus

DISTRIBUIȚI

105653 – 18112011 – Editia din acest an a Targului International Gaudeamus – Carte de invatatura se va desfasura in perioada 23 – 27 noiembrie in Pavilionul Central Romexpo din Bucuresti.

Într-un spatiu expozitional de 14.000 de metri patrati, peste 400 de expozanti reprezentativi pentru industria cartii din Romania si din strainatate se vor intrece in a oferi publicului un adevarat maraton de noutati editoriale si de evenimente culturale.

Peste 650 de lansari si prezentari de carte, dezbateri si mese rotunde, expozitii, intalniri cu scriitori si oameni de cultura atat din Romania, cat si din mediul international: acestea sunt doar cateva indicii pentru diversitatea si efervescenta culturala a evenimentelor care vor forma substanta Targului, un numar record in acest an!

Italia este tara invitata de onoare la Gaudeamus 2011! In contextul special al aniversarii a 150 de ani de la unirea Italiei, Targul Gaudeamus sarbatoreste, timp de cinci zile, limba si cultura italiana la Bucuresti. Alaturi de presedintele de onoare al Targului, Luciano de Crescenzo, personalitate plurivalenta a culturii italiene actuale, scriitor, actor si regizor de film, jurnalisti si profesionisti ai cartii si radio-ului vor fi oaspetii Targului, in intentia de a prezenta publicului din Romania o imagine cat mai variata si fidela a culturii italiene de azi.

Invitati de prima marime din Franta, Belgia sau Anglia, dar si prezente noi la Gaudeamus, din Elvetia, Finlanda, Bulgaria, Slovacia sau Cipru, sectiuni traditionale si proiecte noi, o serie de evenimente dedicate dialogului dintre carte si radio, expozitii de fotografie, dar si abordari actuale ale actului de a citi si de a privi cartea: acestea sunt cateva dintre surprizele cu care Gaudeamus isi asteapta vizitatorii in acest an. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.