Acasă Politic Bucuresti: Ministrul Predoiu: Exista bani pentru acoperirea posturilor vacante din Justitie

Bucuresti: Ministrul Predoiu: Exista bani pentru acoperirea posturilor vacante din Justitie

DISTRIBUIȚI

105920 – 29112011 – Bugetele justiţiei cresc şi vor exista bani pentru acoperirea posturilor vacante la Consiliul Suprem al Magistraturii, a declarat, marţi, ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu.”Vreau să privim lucrurile în mod exact, şi anume: faptul că bugetele justiţiei au crescut pentru 2012. Bugetele justiţiei nu înseamnă doar bugetul Ministerului Justiţiei. Bugetul CSM a crescut, bugetul Înaltei Curţi creşte, bugetul Ministerului Public creşte. Dacă vreţi, ad large, să includem şi bugetul ANI în sfera justiţiei, creşte. Deci, atenţia financiară a Executivului pentru justiţie continuă pe un trend ascendent şi spun asta pentru că, dacă vă uitaţi în zona anilor 2000, bugetul era undeva la 1,2 miliarde şi am ajuns în aproximativ 10 ani la 2,2 miliarde doar pentru Ministerul Justiţiei”, a spus Predoiu, citat de RFI.

Potrivit ministrului, banii pentru Coduri sunt destinaţi, în primul rând, suplimentării de resurse umane, iar aceasta înseamnă, în primul rând, acoperirea posturilor vacante.

”De comun acord cu CSM, cu preşedintele CSM, cu care am avut discuţii aplicate şi constructive pe această temă, am înţeles că există o anumită capacitate de absorbţie a INM, respectiv CSM, de fondul resurselor umane din sistem, că aceste posturi vacante s-ar putea, eventual, acoperi în cursul anului 2012 şi atunci banii trebuie provizionaţi din momentul în care ele pot fi acoperite”, a adăugat Cătălin Predoiu.

Ministrul Justiţiei a explicat că se prognozează ca în 2012 CSM să îşi acopere posturile vacante, ”aproximativ 300 în sistem”, precizând că ”vor fi bani pentru această acoperire de posturi vacante, urmând ca extensia de personal să se facă începând cu 2013, pe baza studiilor de impact”. – www.promptmedia.ro  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.