Acasă Politic Bucuresti: PNL cere ministrului Justitiei sa renunte la proiectul legii privind statutul...

Bucuresti: PNL cere ministrului Justitiei sa renunte la proiectul legii privind statutul CSM

DISTRIBUIȚI

105476 – 11112011 – PNL cere Ministerului Justitiei sa renunte la proiectul legii privind statutul CSM, care este o tentativa de a crea parghii prin care factorul politic poate controla Justitia.

„Propunerea ca ministrul Justitiei, o persoana numita politic, sa poata avea dreptul de a sesiza Inspectia Judiciara, de a putea obliga inspectorii la completarea anchetei, de a renunta la inceperea actiunii disciplinare si de a porni o actiune disciplinara impotriva judecatorilor si procurorilor sau, pentru prima data in istorie, de a ataca in instanta solutia CSM cu privire la sanctionare reprezinta un atac grav la independenta Justitiei si la principiul separatiei puterilor in stat. Acest proiect incalca, in acelasi timp, angajamentele pe care Romania si le-a luat in perioada de preaderare la Uniunea Europeana”, a declarat deputatul PNL Alina Gorghiu, prin intermediul unui comunicat.

Alina Gorghiu sustine ca nu intelege cum Catalin Predoiu si asuma un astfel de proiect, care contrazice Constitutia.

„Ministerul condus de Catalin Predoiu avanseaza un proiect de lege care permite ministrului Justitiei, presedintelui Inaltei Curti de Casatie si Justitie si procurorului general al Parchetului de pe langa ICCJ sa demareze actiuni disciplinare impotriva magistratilor, sa impuna completarea anchetei inspectorilor sau, dimpotriva, sa solicite stoparea ei. Prin faptul ca Guvernul Boc confera Inspectiei Judiciare personalitate juridica si un buget distinct, Executivul goleste practic de continut activitatea CSM si reduce rolul acestuia la unul pur decorativ”, sustine deputatul liberal.

Alina Gorghiu mai transmite ca „PNL cere Guvernului si Ministerului Justitiei sa renunte la astfel de presiuni, avand in vedere faptul ca obligatiile ce revin Romaniei din MCV sustin respectarea independentei Justitiei, intarirea si eficientizarea ei”. www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.