Acasă Politic Bucuresti: Rectificare bugetara pentru plata arieratelor din domeniul Sanatatii

Bucuresti: Rectificare bugetara pentru plata arieratelor din domeniul Sanatatii

DISTRIBUIȚI

105504 – 14112011 – Guvernul va efectua miercuri o rectificare bugetară negativă, iar banii vor fi direcţionaţi către ministerul Sănătăţii, pentru plata arieratelor, a anunţat duminică seara premierul Emil Boc, după reuniunea Colegiului Director al PDL, desfăşurată la Vila Lac. Rectificarea bugetară, a doua din acest an, va fi una negativă, deoarece totalul încasărilor este sub nivelul prognozat, iar creşterea economică susţinută de producţia din agricultură nu a adus şi venituri bugetare, sectorul agricol fiind slab fiscalizat şi caracterizat de evaziune fiscală ridicată, potrivit Radio România. Pentru anul 2011, deficitul bugetar nu trebuie să treacă de 4,4% din PIB. La 30 septembrie, deficitul bugetului general consolidat se plasa la 2,5% din PIB.

 În condiţiile în care nu îşi permite să depăşească ţinta de deficit bugetar convenită pentru acest an cu Fondul Monetar Internaţional şi Comisia Europeană, guvernul va tăia la majoritatea ministerelor din cheltuielile prinse în buget.

Lista ministerelor care vor suferi tăieri de buget va fi stabilită în urma discuţiilor pe care premierul Emil Boc le va avea în perioada imediată cu fiecare ministru în parte. Prima rectificare a bugetului din acest an a fost efectuată la începutul lunii august, pentru Sănătate fiind alocate doar 341 milioane de lei pentru plata arieratelor şi 1,7 miliarde de lei credite de angajament pentru medicamente compensate şi gratuite.

Nemulţumit de puţinii bani primiţi, Cseke Attila a demisionat atunci din postul de ministru al Sănătăţii, în pofida asigurărilor primite din partea premierului că la următoarea rectificare bugetară va primi mai multe fonduri. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.