Acasă Politic Bucureşti: Vom avea alegeri comasate. Opoziţia ameninţă cu moţiunea de cenzură

Bucureşti: Vom avea alegeri comasate. Opoziţia ameninţă cu moţiunea de cenzură

DISTRIBUIȚI

105501 – 14112011 – După ultimatumul dat de liderul PDL, Emil Boc, duminică seara, coaliţia a decis  luni dimineaţa comasarea alegerilor şi reducerea numărului de parlamentari, dar nu s-a înţeles pentru parlamentul unicameral. Pentru a avea susţinerea UDMR, PDL a acceptat varianta de compensare în sensul în care două treimi dintre parlamentari vor fi aleşi în mod direct, iar o treime vor proveni de pe listă. De asemenea, democrat-liberalii au renunţat la parlamentul unicameral, însă au convenit asupra unei reduceri a numărului de senatori şi deputaţi. Astfel, în negocierea cu UDMR s-a decis ca din Camera Deputaţilor să facă parte 300 – 301 de aleşi, iar din Senat, în jur de 89 – 91, câte doi pentru fiecare judeţ şi fiecare sector al Capitalei.

Despre revizuirea Constituţiei şi regionalizare, alte două subiecte delicate, PDL, UNPR şi UDMR vor discuta într-o altă şedinţă.

Partidele din opoziţia parlamentară nu sunt, normal, de acord cu hotărârea din această dimineaţă, USL ameninţând deja cu moţiunea de cenzură dacă Guvernul va încerca să treacă prin Parlament, prin asumarea răspunderii, astfel de proiecte legislative. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.