Acasă Politic Bucuresti: Rezultatele finale la Rezdenţiat, la sfarsitul acestei saptamani

Bucuresti: Rezultatele finale la Rezdenţiat, la sfarsitul acestei saptamani

DISTRIBUIȚI

105783 – 23112011 – La sfârşitul acestei săptămâni, tinerii absolvenţi ai facultăţilor de medicină şi farmacie vor afla rezultatele finale la concursul de Rezidenţiat, sesiunea 2011. Vineri, 25 noiembrie 2011, cele şase centre universitare în care s-a organizat concursul  vor afişa listele  finale.

Alegerea locurilor şi a centrelor de pregătire pentru rezidenţii care au obţinut punctaj de promovare la concursul pe loc se va desfăşura în aceeaşi zi şi la aceeaşi oră în toate centrele organizatoare, pe baza punctajului şi a clasificărilor din centrul universitar respectiv. Locaţiile vor fi afişate joi după orele 14.0, atât pe pagina de web dedicată Rezidenţiatului, cât şi pe site-urile universităţilor de medicină şi farmacie din Bucureşti, Cluj-Napoca, Iaşi, Timişoara, Craiova şi Tg. Mureş.

Astfel, duminică, 27 noiembrie 2011, în intervalul orar 9.00-21.00, se va realiza repartiţia pentru alegerea locurilor şi a centrelor de pregătire în rezidenţiat a candidaţilor care au obţinut punctaj de promovare şi au concurat pe loc, urmând ca a doua zi să fie distribuite locurile rămase disponibile la finalul primei zile de raportare.

Marţi, 29 noiembrie 2011, la orele 9.00, în cadrul direcţiilor de sănătate publică care au publicat posturile la concurs, începe repartiţia candidaţilor care au obţinut punctaj de promovare şi au concurat pe post.

Până în prezent, concursul de Rezidenţiat s-a desfăşurat fără incidente, conform raportărilor realizate de centrele organizatoare.

Ministerul Sănătăţii  a organizat în data de 20 noiembrie 2011 concursul de rezidenţiat. Spre deosebire de anii trecuţi, acesta s-a desfăşurat, descentralizat, în centrele universitare din Bucureşti, Cluj-Napoca, Craiova, Iaşi, Tg. Mureş şi Timişoara.

În sesiunea din 2011, s-au înscris la concurs 5025 de absolvenţi ai universităţilor de medicină şi farmacie care vor concura pe un număr de 3 810 locuri şi posturi, dintre care 2998 locuri şi 812 posturi. Dintre cele 2998 locuri în rezidenţiat scoase la concurs, un număr de 2600 locuri sunt pentru medicină, 290 locuri pentru medicină dentară şi 108 pentru farmacie.

Cei mai mulţi candidaţi au optat pentru a susţine concursul în centrele din Bucureşti (1773), Cluj Napoca (821) şi Iaşi (770). Restul candidatilor au optat pentru Timişoara (601), Craiova (552), Tg. Mureş (508). – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.