Acasă Politic Bucuresti: Sapte judeţe afectate de incendiile de vegetatie uscata si litiera de...

Bucuresti: Sapte judeţe afectate de incendiile de vegetatie uscata si litiera de padure

DISTRIBUIȚI

105374 – 08112011 – În ultimele 24 de ore, în urma incendiilor de vegetaţie uscată şi litieră de pădure au fost afectate sute de hectare din judeţele Bistriţa-Năsăud, Bihor, Braşov, Hunedoara, Maramureş, Mureş şi Sibiu, anunţă Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă.

             Pentru localizarea şi lichidarea acestor arderi necontrolate au intervenit peste 400 de pompieri militari profesionişti, alături de cetăţeni, membrii serviciilor voluntare pentru situaţii de urgenţă şi angajaţii ocoalelor silvice.

             În prezent, se acţionează în judeţele Maramureş, Bistriţa – Năsăud, Hunedoara şi Bihor.

             În judeţul Maramureş, au fost distruse 170 de hectare litieră pădure în urma incendiilor izbucnite în Valea Chiuzbăii din Munţii Gutâiului, în localităţile Sighetu Marmaţiei (zona Pripor), Suciu de Sus (Valea Şerpoaia) şi Valea Chioarului (zona Vârful Măgurii). Intervenţia pentru stingerea incendiilor este în desfăşurare în Valea Chiuzbăii.

             În judeţul Bistriţa – Năsăud, se acţionează în continuare în Vârful Căldăruşi, unde au ars 17 hectare plantaţie puiet şi căzături de lemn. Zona este muntoasă, greu accesibilă şi nu există surse de apă în apropiere. Un alt incendiu a izbucnit în Vârful Craiului.

             În judeţul Hunedoara, flăcările au distrus 300 de hectare de litieră pădure şi lăstăriş şi se intervine în comuna Pui, satul Măgura Ruşor, precum şi în zona localităţii Valea Sângeorgiului.

             În judeţul Bihor, suprafaţa arsă este de 10 hectare vegetaţie uscată şi litieră pădure şi se lucrează pentru lichidarea incendiului izbucnit în comuna Lunca, satul Briheni.

Ultimele focare de incendii din zona montană Transalpina, aflată la graniţa dintre judeţele Sibiu, Alba şi Vâlcea, au fost lichidate marţi dimineaţa, zona fiind supravegheată în continuare pentru a nu se reaprinde focul. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.