Acasă Politic Bucuresti: Specii noi de animale la Zoo Bucuresti

Bucuresti: Specii noi de animale la Zoo Bucuresti

DISTRIBUIȚI

105817 – 24112011 – Trei specii noi de animale pot fi admirate, de luna aceasta,la Gradina Zoologica din Bucuresti.Zoo Baneasa s-a imbogatit cu o pereche de vulpi africane-fenec, un peste Arowana argintiu si o testoasa pocnitoare.

Animalele au sosit in tara in urma cu o luna si jumatate si dupa ce au stat in carantina timp de 30 de zile, au fost expuse in spatiile special amenajate corespunzatoare arealului natural. Fenecul poate fi vizitat la Pavilionul Mamifere mari, iar peştele Arowana şi testoasa pocnitoare la Reptilariu şi Acvarii.

Fenecul este cea mai mica vulpe, are urechile relativ mari si varful cozii in nuante de negru. Talpile sunt îmblănite şi adaptate la mersul pe nisipul fierbinte. Este întâlnit în nordul Africii, peninsula Arabică. Petrece ziua în vizuina săpată, de obicei, în nisip, la adapost de caldura torida a desertului. Este un animal activ seara şi noaptea.

Ţestoasa pocnitoare Chelydra serpentine este răspândită din sud-estul Canadei, până în Florida. Scoate un sunet asemanator fluieratului atunci când se simte ameninţată. Cu toate acestea, atunci când este în apă şi nu este provocată, este destul de docilă faţă de om. Carapacea poate atinge dimensiuni de 25 – 47 cm.

Arowana argintiu Osteoglossum bicirrhosum este întâlnit în America de Sud, în bazinul Amazonului. Are o lungime a corpului care poate ajunge până la 90 cm. Arowana este un peşte prădător care se hrăneşte la suprafaţa apei cu insecte sau animale mici. Uneori, pentru a le prinde, sare din apă, chiar si la o inaltime de 2 metri. Părinţii au grijă de pui, protejându-i de prădători prin adăpostirea lor în cavitatea bucală. Aceştia sunt protejaţi până la dispariţia sacului vitelin, fiind lăsaţi să cunoască mediul înconjurător fugitiv în această perioadă. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.