Acasă Politic Targoviste: Măsuri asiguratorii de 3.800.000 de lei la comerciantii de medicamente din...

Targoviste: Măsuri asiguratorii de 3.800.000 de lei la comerciantii de medicamente din Dâmboviţa

DISTRIBUIȚI

105816 – 24112011 – Agenţia Naţională de Administrare Fiscală informează că, în urma unor acţiuni specifice de monitorizare a achiziţiilor intracomunitare derulate în zona comerţului cu medicamente, comisarii Gărzii Financiare Bucureşti au constatat nerespectarea condiţiilor privind scutirea de TVA pentru livrări intracomunitare la două societăţi comerciale din judeţul Dâmboviţa.

Astfel, la una dintre firme cu sediul social în comuna Nucet, s-a constatat deducerea ilegală a unor sume reprezentând TVA aferentă unor facturi de achiziţie mobilier şi servicii de amenajare a unor spaţii comerciale (farmacii) în mai multe localităţi din judeţ, în condiţiile în care aceste operaţiuni au fost fictive. Mai mult, la un depozit al firmei respective aflat în municipiul Târgovişte s-a constatat lipsa unui stoc de marfă în valoare de 4.327.647 lei. Faţă de cele constatate, comisarii Gărzii Financiare Bucureşti au dispus sigilarea mărfurilor deţinute de societate în 6 farmacii din judeţ şi, dat fiind faptul că exista pericolul ca debitorul să se sustragă de la plata obligaţiilor fiscale, au dispus măsuri asiguratorii pentru suma de 2.339.754 lei, reprezentând impozit pe profit şi TVA neachitate.

La o altă societate comercială cu sediul în municipiul Târgovişte care îşi desfăşoară activitatea în domeniul comercializării medicamentelor, s-a constatat că firma nu funcţionează la sediul social declarat şi la vreunul din punctele de lucru declarate. Pe de altă parte, în cursul lunii aprilie 2011, societatea a sistat activitatea de vânzare cu amănuntul de produse farmaceutice, comercializând case electronice de marcat. Deşi stocul de medicamente era zero, societatea a încercat deducerea ilegală de TVA. Urmare verificărilor încrucişate, comisarii au constatat că furnizorii erau fie firme fantomă, fie nu aveau înregistrate respectivele operaţiuni. Exitând suspiciunea că societatea comercială se va sustrage de la plata obligaţiilor fiscale datorate bugetului statului, comisarii Gărzii Financiare au dispus măsuri asiguratorii în sumă de 1.452.058 lei, reprezentând impozit pe profit şi TVA neachitate.

„Prin verificări încrucişate realizate la nivel naţional, comisarii Gărzii Financiare Bucureşti au constatat că printre furnizorii acestui distribuitor de medicamente există firme ai căror reprezentanţi nu pot fi identificaţi (firme tip fantomă). De asemenea, conform evidenţelor financiar-contabile, condiţiile privind justificarea scutirii de TVA pentru livrările intracomunitare nu erau îndeplinite. Măsurile asiguratorii în valoare de circa 3,8 milioane de lei au în vedere mijloace fixe, mărfuri şi sume datorate debitorului de către terţe persoane”, a precizat Daniel Popescu, comisar şef secţie municipiul Bucureşti. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.