Acasă Politic Bucuresti: Traian Basescu vrea sa ceara prelungirea mandatului lui Daniel Morar ca...

Bucuresti: Traian Basescu vrea sa ceara prelungirea mandatului lui Daniel Morar ca sef al DNA

DISTRIBUIȚI

105537 – 15112011 – Presedintele Traian Basescu intentioneaza sa ceara procurorului general al Romaniei sa fie de acord cu o prelungire sub forma de interimat a mandatului lui Daniel Morar la sefia DNA pentru cateva luni.Invitat luni seara intr-o editie speciala a postului public de televiziune, seful statului a fost intrebat cum se vede de la Bruxelles coruptia din Romania si tergiversarea marilor dosare.Traian Basescu a raspuns ca unele dosare au inceput „sa se miste” si a afirmat inca o data ca la Bruxelles nimeni nu cere un rezultat anume, ci doar ca marile dosare sa fie judecate si sa se dea un verdict. „Nimeni nu o sa spuna la Bruxelles de ce nu s-a dat o anumita solutie, ei spun Judecati dosarele !”, a explicat seful statului.

 

In acest context, presedintele a fost intrebat daca mandatul sefului DNA, Daniel Morar, care expira in februarie, va mai fi prelungit.

„Nu avem cum. Conform legii, seful DNA si procurorul general nu pot avea mai mult de doua mandate. In februarie isi incheie mandatul. Optiunea mea este sa ii cer procurorului general sa ii dea un interimat pana in iunie. Se poate, i s-a mai dat, as vrea sa ramana in functie pana la raportul MCV din iunie, el fiind unul dintre cei responsabili. Dupa aceea vom vedea, nu numim procurori sefi la televizor”, a declarat presedintele, refuzand sa spuna pe cine are in vedere pentru numirea ca succesor al lui Daniel Morar.

„Mai am si alt considerent pentru a nu numi un nou procuror sef la DNA, nu numai MCV. Principiul pe care as vrea sa il instaurez ar fi legat de echipa, sa expire si mandatele adjunctilor astfel incat noul procuror sa vina cu o echipa intreaga. Acelasi obiectiv il urmaresc si la Parchetul General; doamna Kovesi ajunge la final de mandat in 2012”, a mai spus presedintele. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.