Acasă Politic Bucureşti: PNŢCD se dezintegrează tot mai mult

Bucureşti: PNŢCD se dezintegrează tot mai mult

DISTRIBUIȚI

105354 – 06112011 – În loc să dea semen de revenire pe scena politică, PNŢCD, cândva principal partid de guvernământ, dă semen că se afşă deja în prăpastie. Sâmbătă, 5 noiembrie, la reuniunea Consiliului Naţional de Conducere a formaţiunii au ieşit din nou scântei, tot din cauza grupării condusă de Aurelian Pavelescu care nu doreşte sub nici o formă să îl recunoască drept preşedinte al partidului pe Victor Ciorbea. Pavelescu vrea mai întâi ca justiţia să clarifice cine conduce partidul şi apoi să se împace cu Ciorbea. El a părăsit şedinţa spunând că Ciorbea a convocat în mod nestatutar şedinţa, deşi el a dat curs invitaţiei. Pavelescu s-a arătat nemulţumit şi de faptul că propunerea sa de unificare a organizaţiilor teritoriale şi apoi, la nivel central, a fost respinsă. “Cred că nu se poate face reconcilierea în PNŢCD decât pornind de jos în sus. Marea problemă este că în filiale, în ultimii trei ani, domnul Sârbu şi domnul Ciorbea au făcut grupuri paralele faţă de organizaţiile oficiale. Am propus ca în cel mult o lună de zile să se facă acolo conferinţe judeţene, iar partidul să fie vindecat din teritoriu”.

Cele două facţiuni ale PNŢCD se judecă în instanţă de peste trei ani. După ce instanţa a dat câştig de cauză aripii lui Victor Ciorbea, gruparea PNŢCD Pavelescu a făcut recurs. Săptămâna viitoare se va judeca la Curtea de Apel Bucureşti recursul împotriva deciziei prin care Tribunalul Bucureşti l-a recunoscut pe Victor Ciorbea preşedinte al PNŢCD.

La aceeaşi reuniune liderul ţărănist Victor Ciorbea a anunţat, că PNŢCD ar putea fi suspendat din Partidul Popular European (PPE) din cauza disputelor dintre facţiunile din interiorul partidului. Săptămâna viitoare, PPE va lua în discuţie la Bruxelles suspendarea PNŢCD din această familie politică europeană. Ciorbea a precizat că va merge luni la Bruxelles pentru a-i convinge pe liderii PPE să amâne această decizie sau chiar să o blocheze, până ce disputa din interiorul PNŢCD va fi tranşată în justiţie.

CNC al PNŢCD a aprobat constituirea Alianţei “Calea Dreaptă”, formată de PNŢCD cu Asociaţia 21 Decembrie 1989, iar partidul este în tratative avansate cu alte asociaţii monarhiste – Alianţa Civică, AFDPR – pentru ca acestea să intre în alianţă. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.