Acasă Politic Dublin: Irlanda isi inchide ambasadele din trei state. Pentru economie

Dublin: Irlanda isi inchide ambasadele din trei state. Pentru economie

DISTRIBUIȚI

105319 – 04112011 – Autoritatile din Irlanda au decis să-şi închidă ambasada de la Vatican, Iran şi Timorul de Est pentru a economisi bani, potrivit BBC. Autorităţile irlandeze au spus că închiderea acestor misiuni diplomatice va determina o economie la buget de circa 1,25 milioane de euro pe an.

Dublinul a subliniat că gestul nu are nicio legătură cu disputa dintre Sfântul Scaun şi Irlanda pe tema abuzurilor comise de preoţii catolici asupra copiilor.

În luna iulie, un raport a acuzat Vaticanul că ar fi încercat să muşamalizeze abuzurile comise de preoţi în Cork, acuzaţii negate ferm de Sfântul Scaun. Ulterior, Vaticanul şi-a chemat emisarul special de la Dublin, pentru a discuta despre impactul raportului Cloyne asupra bisericii.

„Cu profund regret şi fără tragere de inimă, guvernul irlandez a decis să închidă ambasada sa pe lângă Sfntul Scaun”, a anunţat, ieri, Ministerul de Externe. Dublinul consideră că interesele Irlandei la Vatican pot fi reprezentate de un ambasador non-rezident, precizează sursa citată.

Ministrul de Externe, Eamon Gilmore, a declarat că diplomaţii ambasadei irlandeze în Italia se vor muta în vila ocupată în prezent de misiunea de pe lângă Sfântul Scaun.

Guvernul de la Dublin a fost nevoit să aplice reduceri bugetare, pentru a îndeplini obiectivele pe care şi le-a propus atunci când a semnat acordul cu UE şi FMI şi a primit un împrumut important. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.