Acasă Politic Monica Macovei sustine inceperea negocierilor pentru aderarea Macedoniei la UE

Monica Macovei sustine inceperea negocierilor pentru aderarea Macedoniei la UE

DISTRIBUIȚI

105284 – 03112011 – Europarlamentarul Monica Macovei participa in zilele de 3 si 4 noiembrie 2011, la Skopje, la cea de-a noua reuniune a Comisiei parlamentare mixte Uniunea Europeana – Macedonia. “Sustin stabilirea datei de incepere a negocierilor pentru aderarea Macedoniei la Uniunea Europeana pe baza progreselor realizate in ultimii ani, recunoscute de Comisia Europeana in rapoartele sale anuale. Disputa privind numele tarii este o chestiune bilaterala intre Macedonia si Grecia si nu trebuie sa afecteze procesul de reforma care are loc in timpul negocierilor de aderare. Acordul Intermediar incheiat sub egida ONU in 1995 trebuie respectat de Grecia”, a declarat Monica Macovei inainte de a pleca spre Skopje.

 

 

Temele de discutie ale reuniunii vizeaza relatiile intre Uniunea Europeana si Macedonia,  stadiul reformelor din administratia publica, justitie si lupta impotriva coruptiei si crimei organizate (unde Monica Macovei este raportor din partea delegatiei Parlamentului European), precum si ultimele evolutii in ceea ce priveste regimul de liberalizare a vizelor. Pe agenda mai sunt situatia economica,  efectele crizei euro asupra Macedoniei, precum si coridoarele de transport intre Balcanii de Vest si statele UE si utilizarea fondurilor europene pentru implementarea acestora.

La finalul celor doua zile de intrevederi si dezbateri,  Comisia parlamentara mixta Uniunea Europeana- Macedonia va face recomandari autoritatilor din Macedonia si institutiilor Uniunii Europene. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.