Acasă Politic New York: Sorin Oprescu cauta sa imprumute de la bancile americane 800...

New York: Sorin Oprescu cauta sa imprumute de la bancile americane 800 milioane de euro

DISTRIBUIȚI

105347 – 06112011 – Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, s-a intalnit, la New York , in cadrul vizitei oficiale pe care o efectueaza in SUA, cu Seth Waugh, director general executiv al Deutsche Bank Americas, cu care a avut o discutie legata de acordarea unui credit. Sorin Oprescu a tinut sa prezinte personal intentia Bucurestiului de a contracta un imprumut de 800 de milioane euro.

Primarul Oprescu i-a adresat sefului Deutsche Bank Americas rugamintea de a trata cu toata deschiderea intentia Bucurestiului de a accesa fonduri si, la randul lui, l-a asigurat de toata transparenta in procesul de selectie care va urma.
Imprumutul este necesar pentru acoperirea celor 500 de milioane de euro contractate de fosta administratie a Bucurestiului in cadrul unei emisiuni de bonduri, dar mai ales pentru finalizarea unor investitii oprite momentan din lipsa banilor, precum si initierea unora noi, necesare dezvoltarii orasului.
Pe de alta parte, Oprescu a subliniat interesul sau pentru atragerea de investitii serioase din partea companiilor americane iar, in acest sens, Deutsche Bank Americas poate juca rolul de catalizator.

Seful Deutsche Bank of Americas a dat asigurari ca, in calitatea sa de membru in Grupul Comitetului Executiv al Deutsche Bank Group, va incerca sa se asigure ca Bucurestiul va fi tratat cu toata atentia pentru a putea beneficia de o oferta de finantare cat mai buna. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.