Acasă Politic Panciu: Procurorul general anunta extinderea cercetarilor in cazul fraudarii Petromservice

Panciu: Procurorul general anunta extinderea cercetarilor in cazul fraudarii Petromservice

DISTRIBUIȚI

105466 – 11112011 – Cercetările în cazul privind fraudarea Petromservice vor fi extinse la toate societăţile şi persoanele fizice care au primit bani de la firmele suspectate a fi implicate în spălarea de bani, a declarat, vineri, la Panciu, procurorul general al României, Laura Codruţa Kovesi. Printre persoanele care ar fi luat bani prin firmele suspectate de comiterea de infracţiuni s-ar număra mai mulţi colaboratori ai Realitatea Media. După festivitatea de inaugurare a Parchetului Judecătoriei Panciu, reporterii au întrebat-o pe Laura Codruţa Kovesi dacă în cazul lui Sorin Ovidiu Vîntu cercetările privind devalizarea Petrom Service se vor extinde şi asupra Realitatea Media. Procurorul general a precizat că poate spune doar că în acest dosar

 cercetările se vor extinde cu privire la toate firmele şi toate persoanele fizice care au primit bani de la societăţile suspectate că au comis infracţiuni de spălare de bani.

În motivarea deciziei de arestare a lui Vîntu şi a altor nouă persoane, judecătorul Tribunalului Bucureşti a notat că suma de 14,2 milioane de euro a ajuns în contul Realitatea Media prin trei operaţiuni, în 2007, 2008 şi 2009, când de la Petromservice au fost virate sume de bani prin conturile mai multor companii offshore.

Procurorul general Kovesi a declarat că în această cauză s-au dispus măsuri de indisponibilizare de imobile, între care terenuri, un bloc, hoteluri, spaţii comerciale, precum şi de bunuri mobile şi conturi bancare.

Totodată, Codruţa Kovesi a afirmat că, în prezent, sunt derulate proceduri de identificare şi a altor bunuri, iar dacă anchetatorii vor mai găsi pe numele persoanelor cercetate şi a firmelor implicate în infracţiuni de spălare de bani, acestea vor fi indisponibilizate.

Procurorii Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au instituit sechestru asigurator asupra a 81 imobile – 46 de terenuri intravilane şi extravilane, cinci apartamente, clădiri cu destinaţie de hotel, restaurante, alte spaţii comerciale, un bloc de opt etaje, autoturisme, ambarcaţiuni, conturi bancare – pentru recuperarea prejudiciului. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.