Acasă Politic Tel Aviv: Ministrul Borbely cheama investitorii israelieni

Tel Aviv: Ministrul Borbely cheama investitorii israelieni

DISTRIBUIȚI

105643 – Ministrul Mediului şi Pădurilor, László Borbély, se află într-o vizită oficială la Tel Aviv, prilejuită de organizarea, de către Statul Israel, a celei de-a şasea Expoziţii Internaţionale şi totdată a celei de a treia Conferinţe Internaţionale în domeniul apelor, energiei regenerabile şi managementului mediului (Conferinţa WATEC 2011). Cu această ocazie László Borbély a prezentat partenerilor de discuţie oportunităţile de investiţii în România prin intermediul POS Mediu, Programul Naţional de Dezvoltare a Infrastructurii şi Administraţia Fondului pentru Mediu. “România şi Israel au o colaborare foarte bună, care a fost relansată în urma vizitelor la nivel înalt care au avut loc în ultimii ani. Relaţiile economice sunt echilibrate, iar situaţia de stabilitate macroeconomică

 

din România trebuie exploatată de firmele israeliene, pentru a investi acum în proiecte de infrastructură în România, mai ales în domeniul apelor”, a precizat ministrul Borbely.

Ministrul a explicat investitorilor că, prin POS Mediu, România poate face investiţii în valoare de 3,5 miliarde de euro pentru proiecte în infrastructura de apă şi managementul resurselor de apă, precum şi pentru proiecte de apărare împotriva inundaţiilor. Totodată, prin Programul Naţional de Dezvoltare a Infrastructurii (PNDI), sunt disponibile fonduri în valoare totală de 3,7 miliarde lei pentru următorii ani. Investitorii israelieni au arătat un interes deosebit pentru oportunităţile de investiţii prezentate şi s-au arătat deschişi unor viitoare colaborări.

În perspectiva viitoarei şedinţe comune de guvern din data de 24 noiembrie 2011, ministrul László Borbély a avut o serie de întâlniri cu reprezentanţi ai unor firme de top la nivel mondial care activează în domenii conexe managementului şi construcţiei instalaţiilor de apă.

László Borbély a afirmat totodată, că “în urma vizitării expoziţiei Watec, am fost profund impresionat de nivelul tehnologic prezentat de firmele israeliene active în domeniul infrastructurii de apă. România are nevoie de transfer de know-how şi de experienţă în acest domeniu, pentru că resursele de apă trebuie gestionate în mod sustenabil din respect pentru generaţiile următoare”. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.