Acasă Politic Bucuresti: Cartel Alfa dezaproba declaratiile lui Traian Basescu referitoare la inghetarea salariilor...

Bucuresti: Cartel Alfa dezaproba declaratiile lui Traian Basescu referitoare la inghetarea salariilor si a pensiilor

DISTRIBUIȚI

105636 – 17112011 – CNS Cartel Alfa îşi exprimă profunda dezaprobare faţă de declaraţiile preşedintelui Traian Băsescu referitoare la decizia de îngheţare a pensiilor şi salariilor în anul 2012. CNS Cartel Alfa consideră că afirmaţia preşedintelui României cum că, indiferent de decizia Curţii Constituţionale, pensiile şi salariile rămân îngheţate în 2012, este o încălcare gravă a separaţiei puterilor în stat, este un abuz, care anulează rolul şi statutul Curţii Constituţionale ca instituţie care veghează la respectarea Constituţiei şi a statului de drept. CNS Cartel Alfa consideră că prin aceste declaraţii preşedintele Traian Băsescu continuă campania care are ca scop culpabilizarea Justiţiei, minimalizarea şi ignorarea statutului său de putere în stat,

 cu atât mai mult cu cât aceasta face parte dintr-o serie de declaraţii similare, care susţin toate acţiunile Guvernului prin care se blochează punerea în aplicare a hotărârilor instanţelor de judecată, doar pentru că aşa o cer interesele de moment ale partidelor aflate la Putere.

A vorbi despre nepunerea în aplicare (înainte ca plenul Curţii Constituţionale să se pronunţe), a unei decizii a Curţii este un abuz de putere.

Şi mai grav este faptul că acela care vorbeşte, în mod public, despre ignorarea unei posibile decizii a Curţii Constituţionale este preşedintele României.

CNS Cartel Alfa consideră că aceasta este un act de o gravitate extremă, o ingerinţă în activitatea justiţiei, o anulare a independenţei acesteia, şi contravine Constituţiei României. Afirmaţii de acest gen pun o puternică presiune asupra magistraţilor care, într-un real stat democratic, ar trebui să judece exclusiv în spirtul legii, şi aceasta cu atât mai mult în cazul judecătorilor de la Curtea Constituţională. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.