Acasă Politic Bruxelles: Corina Cretu: „Noul lider al Socialistilor Europeni este ingrijorat de perspectiva...

Bruxelles: Corina Cretu: „Noul lider al Socialistilor Europeni este ingrijorat de perspectiva fraudarii alegerilor din Romania”

DISTRIBUIȚI

106129 – 08122011 – Europarlamentarul Corina Cretu, vicepresedinte PSD, s-a intalnit, la Bruxelles, cu noul presedinte al Partidului Socialistilor Europeni (PSE), Serghei Stanisev, cu prilejul prezentarii prioritatilor acestuia in cadrul Grupului Socialistilor si Democratilor din Parlamentul European.  „Organizarea Congresului Socialistilor Europeni la Bucuresti, in anul 2012, reprezinta expresia solidaritatii Stangii europene cu batalia noastra pentru recastigarea dreptului romanilor la o viata decenta si pentru apararea democratiei romanesti”, a declarat Corina Cretu. In urma schimbului de opinii, s-a decis consolidarea cooperarii PSE cu partidele afiliate, in special cu cele care se pregatesc pentru alegerile de anul viitor, pentru asigurarea corectitudinii scrutinului.

 

In interventia sa in cadrul reuniunii Grupului Socialistilor si Democratilor, vicepresedintele Comisiei europarlamentare pentru Dezvoltare a propus, in acest sens, crearea unui grup de lucru intre PSE si grupul sau europarlamentar, pentru a monitoriza atat faza pre-electorala, cat si alegerile propriu-zise, in special cele din Romania, unde exista pericolul deturnarii vointei alegatorilor de catre actuala putere.

Intre prioritatile prezentate azi de presedintele interimar al PSE, Serghei Stanisev, se afla implementarea unei strategii coerente impotriva crizei economice si sociale, apararea standardelor democratice si continuarea procesului de reinnoire a PSE. „Stanga europeana trebuie sa-si afirme mai raspicat programul alternativ pentru asigurarea cresterii economice si crearea de locuri de munca in UE. De asemenea, vom continua sa aparam procesul de integrare europeana, amenintat de incercarea de inlocuire a consensului comunitar cu directoratul franco-german”, a declarat europarlamentarul Corina Cretu. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.