Acasă Politic Bruxelles: Europarlamentarul Catalin Ivan cere Comisiei Europene sa se pronunte in cazul...

Bruxelles: Europarlamentarul Catalin Ivan cere Comisiei Europene sa se pronunte in cazul Rodica Culcer

DISTRIBUIȚI

106177 – 09122011 – Cătălin Ivan, liderul delegaţiei PSD din Parlamentul European, cere Comisiei Europene (CE) să se pronunţe public faţă de ”sfidarea crasă” a pensionarilor oneşti din România şi încălcarea libertăţii presei prin decizia de menţinere în funcţie a directorului de ştiri de la TVR, Rodica Culcer, în ciuda faptului că aceasta a împlinit deja vârsta legală de pensionare.

Social-democratul consideră că această decizie reprezintă o ”sfidare crasă” la adresa tuturor pensionarilor oneşti din România, cărora li se interzice prin lege cumulul pensiei cu salariul, în timp ce Rodicăi Culcer, “care este cunoscută pentru partizanatul manifestat fără menajamente faţă de actuala putere”, îi este permis acest lucru. Cătălin Ivan consideră că situaţia este cu atât mai gravă cu cât Rodica Culcer este plătită în plină criză cu 100 de milioane de lei pe lună din contribuţiile cetăţenilor ţării.

”Menţinerea în funcţie a directorului de ştiri de la postul naţional din România, Rodica Culcer, reprezintă o încalcare a legislaţiei interne, dar şi a principiilor fundamentale europene privind libertatea presei şi pluralismul mass-media. Cum în prezent suntem profund preocupaţi la nivel european de respectarea dreptului muncii din statele membre, dar şi de garantarea libertăţii presei, consider că acest caz trebuie adus în atenţia Comisiei Europene”, îşi motivează Cătălin Ivan interpelarea adresată Comisiei.

Ivan atrage atenţia Comisiei Europene şi asupra faptului că decizia TVR aduce atingere libertăţii presei, întrucât jurnaliştii care laudă actuala putere, precum Rodica Culcer, sunt recompensaţi prin faptul că li se permite, în mod abuziv, încălcarea legii – în cazul de faţă, legea care interzice cumulul pensiei cu salariul. 

”În ceea ce priveşte implicarea editorială a doamnei Culcer, din 2005 până în prezent, se poate observa o favorizare clară a puterii, a cărei prezenţă în materialele coordonate de Rodica Culcer este net superioară prezenţei partidelor de opoziţie. Fiind vorba de televiziunea publică din România, cu cea mai mare acoperire, legislaţia audiovizuală din România, cât şi cea europeană obligă la independenţa editorială şi lipsa ingerinţelor politice”, se mai arată în interpelarea adresată de Ivan. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.