Acasă Politic Bucuresti: Procurorii cer inchisoare cu executare pentru senatorul Serban Mihailescu

Bucuresti: Procurorii cer inchisoare cu executare pentru senatorul Serban Mihailescu

DISTRIBUIȚI

106176 – 09122011 – Ultimii martori din dosarul „Armele de vanatoare” in care inculpat este Serban Mihailescu, actualmente senator UNPR si fost ministru coordonator al Secretariatului General al Guvernului in cabinetul Adrian Nastase, din partea PSD, au fost audiati, vineri, la Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ). In sedinta de vineri, procurorul a citit rechizitoriul dosarului si a cerut condamnarea la inchisoare cu executare pentru senatorul Mihailescu.

Ancheta a fost declansata in urma denuntului fostului consilier personal al lui Serban Mihailescu, Fanel Pavalache (arestat in 2002 si condanmnat in 2004 la sase ani de inchisoare pentru coruptie). Potrivit acestuia, la 22 octombrie 2001, Petru Serban Mihailescu i-a cerut 11 arme de vanatoare, in schimbul mentinerii sale in functie. In perioada aprilie-mai 2002, Mihailescu a primit de la Pavalache noua arme de vanatoare, in valoare de 260 milioane de lei vechi. Armele au fost depozitate la Vila de protocol nr. 5 din Snagov. Mihailescu a fost ajutat de Marin Bucur, presedintele Asociatiei de Vanatoare „Cerbul” Bucuresti, care a inregistrat armele pe numele respectivei asociatii. Dupa ce Fanel Pavalache a fost arestat, in octombrie 2002, armele ar fi fost aduse de la vila de protocol din Snagov la sediul Asociatiei „Cerbul”, tot cu ajutorul lui Marin Bucur. Urmarirea penala a inceput pe 15 martie 2006. Mihailescu a fost trimis in judecata de DNA in 10 mai 2006, insa dosarul senatorului a fost trimis inapoi la procurori, in urma unei deciziii a Curti Constitutionale. Era nevoie de avizul Parlamentului in vederea inceperii urmaririi penale fata de un fost ministru. In 31 iulie 2008, procurorul general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie a solicitat Senatului declansarea procedurilor pentru formularea cererii de urmarire penala fata de Serban Mihailescu. La data de 10 iunie 2009, Senatul a adoptat Hotararea nr. 8/2009, conform careia cere urmarirea penala a lui Mihailescu.

Plenul Senatului a avizat favorabil, in iunie 2009, cu 77 de voturi pentru si 29 de voturi impotriva, cererea de incepere a urmaririi penale a senatorului din grupul independentilor Serban Mihailescu, doua voturi fiind anulate. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.